1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN BRT’NİN 51’İNCİ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI
ÖZGÜRGÜN BRT’NİN 51’İNCİ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

ÖZGÜRGÜN BRT’NİN 51’İNCİ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının, 25 Aralık 1963’te yokluklar içinde bir avuç mücahidin mucizevi

A+A-

“YOKLUKLAR İÇİNDE BİR AVUÇ MÜCAHİDİN MUCİZEVİ GAYRETLERİYLE HAYAT BULAN BRTK’NIN 51’İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ GURURLA KUTLARIZ”

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının, 25 Aralık 1963’te yokluklar içinde bir avuç mücahidin mucizevi gayretleriyle hayat bulan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 51. Kuruluş Yıldönümünü kutlarken, bu süreçte gelinen aşamayla da gurur duymakta olduğunu kaydetti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün yayımladığı mesajda, yıllar önce Kıbrıs Türkü’nün bu hayati gereksinimini saptayan ve imkansızlıklara rağmen gereğini yapan fedakar mücahitleri saygı ile selamladığı, hayatta olmayanları da rahmetle andığı belirtildi.

“BAYRAK...BAYRAK...BAYRAK...”

“‘Bayrak…Bayrak...Bayrak! Burası Kıbrıs Türk Mücahidinin Sesi’ şiarıyla Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesindeki yeri ihmal edilemeyecek kadar önemli olan BRTK, yıllarca zor şartlar altında asıl sahibi Kıbrıs Türk halkına yaraşır şekilde tüm olumsuzluklara göğüs gererek, üzerine düşeni hakkı ile yerine getirmektedir” ifadelerini kullanan Özgürgün, Kıbrıs Türkü’nün var olma hedefinde verdiği toplumsal mücadelesinde çok önemli, hatta hayati rol üstlenen tek iletişim aracı olan, dünün “Mücahidin Sesi Bayrak Radyosu”, bugünün, “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu”nun, yarım asırı aşan sürede hep Kıbrıs Türk halkının hizmetinde olduğu, çağın gereklerine ayak uydurma gayretleriyle, yayın kalitesini artırarak kendini geliştirdiğini kaydetti.

Bugün, günün ihtiyaçlarını karşılayacak, gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçları karışlamaya yönelik ucu açık bir Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun ancak “bugün ve gelecek için nasıl bir BRTK” sorusuna verilecek yanıtla ve o yanıtın yasal bağlamda ete kemiğe bürünmesiyle mümkün olabileceğine dikkat çeken Özgürgün, “‘Nasıl bir BRTK?’ sorusuna doğru cevaplar verilse bile, bu cevapları çekinmeden, hayata geçirebilecek bir siyasi iradenin ortada olması kaçınılmaz koşuldur.
‘Basın özgürlüğü’, ‘özgür basın’, ‘emek’ diyenlerin, bunu her zaman hayata geçirmediği herkesçe malumdur. Bu bağlamda var olan iktidarın BRTK’da yaşanan sorunları tüm diğer ülke sorunları gibi çözmesi de mümkün değildi. İktidar, sorunları yasal temelde çözme iradesi bir yana, yürürlükteki yasaları bile uygulamamaktadır” dedi.

“YORGANCIOĞLU HÜKÜMETİ ÇÖZÜM ÜRETMEKTEN ACİZ”

Yorgancıoğlu Hükümeti’nin, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin başından itibaren kendisi için önemli olan BRTK ve BRTK’nın sorunlarını, kamusal yayıncılık, basın özgürlüğü ve özgür basın penceresinden, çalışanlara huzurlu bir ortam sağlayacak şekilde bütünlüklü çözüm üretmekten aciz olduğunu ileri süren Özgürgün, “Hükümet, BRTK’nin sorunlarını doğru temelde çözme iradesini ortaya koymak bir yana, bu konuyu es geçmek, yokmuş gibi davranmak, görmemezlikten gelmek gayreti içinde iradesizlik sergilemektedir. Hükümet tüm sorunlarda olduğu gibi BRKT konusunda da sorunları çözmek idaresinden yoksundur. Böylesi bir uzak görüşlülüğü ve perspektifi de yoktur” ifadelerini kullandı.

“KURUMUN  BUGÜNLERE ULAŞMASINDA HİZMET VERENLERİNİ YÜREKTEN KUTLARIM”

Ulusal Birlik Partisi’nin, Kıbrıs Türk halkı ve BRTK çalışanlarının sorunlarını çözecek, Kurum özelinden başlayarak çalışanlara, huzurlu bir çalışma ortamı ve yaşam sunacak, bilgi, beceri ve öngörüşe sahip olduğunu dile getiren Özgürgün, “Kıbrıs Türkü’nün bu Ada’daki varlığını refah, huzur ve güven içinde sürdürme hedefiyle örtüşen bir misyonda kurulan ve bu amaçla hizmet gösteren Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun bugünkü çalışanlarının yanı sıra, kurumun bugünlere ulaşmasında hizmet verenlerini de yürekten kutlarım” dedi.

Özgürgün sözlerini şöyle tamamladı:

“‘Bayrak…Bayrak…Bayrak…’ anonsunun, Kıbrıs Türk halkı için önemini çok iyi bilen Ulusal Birlik Partisi olarak, kurum çalışanlarının, sorunlarına duyarlılık gösterilerek huzura kavuşturulması ve bu güzide kurumumuzun ülkemize, halkımıza çok daha iyi yayıncılık hizmeti sunacak başta yeni yasa olmak üzere gerekli imkan ve kabiliyete ulaştırılması en büyük dileğimizdir ve bu hedefte üzerine düşen her görevi ve sorumluluğu yerine getirmeye hazırız”.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.