1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN GÜZELYURT BÖLGESİNİN HEP TÜRK TOPRAĞI KALACAĞINI SÖYLEDİ
ÖZGÜRGÜN GÜZELYURT BÖLGESİNİN HEP TÜRK TOPRAĞI KALACAĞINI SÖYLEDİ

ÖZGÜRGÜN GÜZELYURT BÖLGESİNİN HEP TÜRK TOPRAĞI KALACAĞINI SÖYLEDİ

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “2012 yılında Anavatanımız Türkiye’nin Başbakanı Sayın Recep Tayip Erdoğan ile helikopterle...

A+A-

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “2012 yılında Anavatanımız Türkiye’nin Başbakanı Sayın Recep Tayip Erdoğan ile helikopterle Güzelyurt ve Lefke üzerine birlikte dolaştık ve o gün basın mensuplarına ‘Güzelyurt asla verilmez” denmişti. O gün de bugün tadilatı devam eden Güzelyurt-Lefke arasındaki yolun da yapımı için talimat vermişti. Sayın Başbakanın söyledikleri de somut olarak ortadadır.

Bu bölge bundan sonra hep bir Türk toprağı olarak kalacaktır” dedi.
UBP’den verilen bilgiye göre,  Güzelyurt İlçe Başkanlığı dün akşam Güzelyurt’ta Muhteşem Düğün Salonu’nda bir dayanışma gecesi düzenledi.
Dayanışma gecesinin açılış konuşmasını yapan UBP Güzelyurt Kadın Kolları Başkanı Göken Tanaydın konuşmasından sonra konuşmalarını yapması için UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst’ü kürsüye davet etti.

DÜRÜST

UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst yaptığı konuşmada, UBP’nin 28 Temmuz seçimlerinden sonra ana muhalefet partisi olmasına rağmen, yapılan bu tür toplantılar ve dayanışma günlerinde UBP’nin ruhunu kaybetmediğinin görüldüğünü ifade ederek; “Çünkü UBP bir misyon partisidir ve bu misyonla yoluna devam etmektedir. UBP ve UBP’liler biliyoruz ki, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yaşatılması lazımdır. Biliyoruz ki, Anavatanımız Türkiye’nin bu topraklardan eksilmemesi lazımdır. Biliyoruz ki, Güzelyurt köyleriyle birlikte sonsuza kadar KKTC’nin sınırları içerisinde kalması lazımdır. O yüzdendir ki, Güzelyurt’a ve KKTC’ye sahip çıkma adına sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

ATUN

Daha sonra söz alan UBP Genel Sekreteri Sunat Atun da yaptığı konuşmada, 28 Temmuz seçimlerinden sonra UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile hemen hemen tüm yerleşim birimlerimizi ziyaret ettiklerini belirterek, “Beş ilçemizde de bütün kitlesel toplantılarımıza, muhalefette olmamıza rağmen, her toplantımızda katılımlar katlanarak artmaktadır. Bu da UBP’nin yeniden emin adımlarla yeni yeni zaferlere yürümekte olduğunu göstermektedir. Bu da bizlere KKTC’ni kuran ve yaşatan parti olarak, bu görevimizde izlere güç vermektedir. Bu coşkunuz gelecek olan zaferlerin bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜRGÜN

Son konuşmacı olarak söz alan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de yaptığı konuşmada, Güzelyurt bölgesinin öneminin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, “2012 yılında Anavatanımız Türkiye’nin Başbakanı Sayın Recep Tayip Erdoğan ile helikopterle Güzelyurt ve Lefke üzerine birlikte dolaştık ve o gün basın mensuplarına ‘Güzelyurt asla verilmez” denmişti. O gün de bugün tadilatlı devam eden Güzelyurt-Lefke arasındaki yolun da yapımı için talimat vermişti. Sayın Başbakanın söyledikleri de somut olarak ortadadır. Bu bölge bundan sonra hep bir Türk toprağı olarak kalacaktır” dedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bu duygularla bölgede seçimlerde çok büyük bir sınav verileceğini belirterek, “Bölgede iki belediye başkanı da UBP’lidir. Ben Genel Başkan olduğum bu dönemde de Ulusal Birlik Partisi bu seçimlerin ikisini de yeniden kazanmalıdır. Sizlere güveniyorum” diye konuştu.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.