1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN: “GYK BENİ TAM YETKİLENDİRDİ”
ÖZGÜRGÜN: “GYK BENİ TAM YETKİLENDİRDİ”

ÖZGÜRGÜN: “GYK BENİ TAM YETKİLENDİRDİ”

Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu (GYK), Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ü yerel yönetim seçimlerinde tüm partilerle her türlü işbirliği yapma dahil tam yetkilendirdi.

A+A-

Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu (GYK),  Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ü yerel yönetim seçimlerinde tüm partilerle her türlü işbirliği yapma dahil tam yetkilendirdi.

UBP GYK’nın, bugün, yerel yönetim gündemiyle yaklaşık iki buçuk saat UBP Sarayönü binasında yaptığı toplantının ardından, Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’e tam yetki verdiği bildirildi.

Toplantı sonunda basına konuşan Hüseyin Özgürgün, UBP GYK’nın kendisine yerel seçimlerde başka bir partiyle işbirliği yapma dahil tam yetki verdiğini söyledi

“GYK’NIN VERDİĞİ YETKİYİ ALIYORUM”

Özgürgün, “GYK yapmış olduğu değerlendirmeler neticesinde bir kara varmıştır, Bu da Genel Başkana herhangi bir işbirliği, herhangi bir partiyle görüşme, herhangi bir talebi değerlendirme, herhangi bir şekilde bir yerel seçimle ilgili adım konusunda tam yetki vermiştir. Bu yetkiyi alıyorum. Bu yetkiyle birlikte her türlü görüşme, yerel seçimler konusunda her türlü atılacak ve yapılacak çalışmada bunu kullanıp Genel Yönetim Kurulu’nun onayına, gerekirse de Parti Meclisi’nin onayına sunacağız” dedi.   

“İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Hüseyin Özgürgün, UBP’nin başka partiyle ortak aday çıkarmayı düşünüp düşünmediği yönündeki soruyu “Bugün aldığım yetki o dur ki, herhangi bir işbirliği teklifi veya herhangi bir parti bu konuda adım atmak isterse bu konularda işbirliğine hazırız” ifadesiyle yanıtladı.

“UBP ADIM ATMAZ”

Partisinin ortak aday konusunda adım atıp atmayacağına sorusu yöneltilen ise Genel Başkan Özgürgün, UBP’nin herhangi bir şekilde bu konuda adım atmayacağını belirtti. 

“HERHANGİ BİR PARTİYE İŞBİRLİĞİ TEKLİFİNDE BULUNMAMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL”

“UBP herhangi bir şekilde bu konuda hareket etmeyecektir. Ancak işbirliği olur veya olmaz teklif gelir veya gelmez veya bu konularda yapılacak çalışmalarda tek başımıza mı veya 28 Belediye ye de aday göstererek mi hareket edeceğiz bu konuda tam yetki Genel Başkan’dadır” şeklinde konuşan Özgürgün, herhangi bir partiye işbirliği teklifinde bulunmalarının söz konusu olmadığını söyledi.

“ŞUANA KADAR HERHANGİ BİR TALEP GELMEDİ”

Atılacak adımlarda işbirliğine açık oldukları gibi UBP’nin yalnız başına hareket etmesi yönünde de gereklilik olması halinde Genel Başkan’ın yetkilendirildiğini kaydeden Özgürgün, şuana kadar herhangi bir partiden bir (işbirliğine yönelik) talep gelmediğini fakat sürecin yeni başladığını belirtti.

“YEREL SEÇİMLERDE EN İYİ NETİCE ALABİLECEK DURUMDAYIZ”

Hüseyin Özgürgün, UBP’nin yerel seçimlerde en iyi neticeyi alabilecek durumda olduğunu söyleyerek, işbirliğine kapalı olmadıklarını, kendileriyle bu noktaya gelebilecek bir partinin olması halinde kararın en iyi şekilde üretileceğini kaydetti.

“MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARININ DEVAM YÖNÜNDE EĞİLİM OLUŞTU”

Genel Yönetim Kurulu ile Parti Meclisi’nin mevcut belediye başkanlarının devamı yönünde eğilimi oluştuğunu dile getiren Özgürgün, bu konuda da karar olmadığını fakat ağırlıklı olarak bu eğilimin devam edeceğini ve Şubat sonuna kadar da sürecin sonlandırılacağını belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.