1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN, HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ
ÖZGÜRGÜN, HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

ÖZGÜRGÜN, HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Hüseyin Özgürgün, hükümeti, “zamlarla ülke insanının ekmeğini küçültmek” ve “kendilerinden olmayanları ekmeksiz bırakmakla” suçladı.

A+A-

Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Hüseyin Özgürgün, hükümeti, “zamlarla ülke insanının ekmeğini küçültmek” ve “kendilerinden olmayanları ekmeksiz bırakmakla” suçladı. Özgürgün, “Bu hükümet, halkımızın ‘umut’ oylarını ‘taş’ olarak başlarına çalmıştır” iddiasında bulundu.

Hüseyin Özgürgün bugün yayınladığı açıklamada, geçicilerin işten çıkarılması başta olmak üzere hükümetin icraatlarına ağır eleştirilerde bulundu. Hükümet için “felaket hükümeti” ifadesini kullanan Özgürgün, ülkenin, üretim girdilerine yapılan zamların ardından iğneden-ipliğe tüm mallara yansıyan paralel artışlarla adeta yangın yerine çevrildiğini savundu.

Özgürgün, dövizdeki beklenmeyen artışlarla ülke ekonomisinin tümden çökertildiğini ileri sürerek, “Halkımız mutsuz, geleceğinden umutsuz, kamplara bölünmüş, ötekileştirilmiştir. Halk, birlik ve beraberliğe en çok gereksinim duyduğu bir dönemde adeta devletinden soğutulmuştur” görüşünü savundu.

Seçim öncesi verilen tüm vaatler ve hükümet programının tam tersine, tutarsız kararlar alındığını iddia eden Özgürgün, bu kararların sadece bilgisizlik ve beceriksizliğin değil, kin, öfke ve intikam duygularının ürünü olduğunu savundu.

Özgürgün, “Hükümet, 356 gencimizi işinden eden kararıyla, ülke insanının ekmeğini küçülttüğü yetmezmiş gibi kendilerinden olmayanları ekmeksiz de bıraktıklarını ve bırakacaklarını beyan etmiştir” iddiasında bulundu.

Hüseyin Özgürgün, hükümete ilişkin eleştirisinde, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na “CTP’nin MYK kararlarına yenik düşen, çaresiz başbakan”, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a ise “tutarsızlık” suçlamasında bulundu. Özgürgün, şöyle devam etti:

“Ana muhalefet partisi olarak, KKTC siyasetinde görülmemiş yapıcı, katkı koyucu eleştiri, olumlu ve hoşgörülü yaklaşım anlayışımızın ,benimsediğimiz yeni muhalefet tarzımızın,bu saatten sonra ray değiştirmek zorunda bırakıldığını üzülerek belirtmek isterim. Bilinmelidir ki, ülkemizin huzurunu, sosyal barışını bozmakta ısrarlı davrananlar ve bunu siyasi egolarıyla ‘hak’ sayanlar, bedellerini de ödemeye hazır olmalıdırlar.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.