1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN, HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ
ÖZGÜRGÜN, HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

ÖZGÜRGÜN, HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümetin 88 geçicinin işine son vermesini eleştirdi.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümetin 88 geçicinin işine son vermesini eleştirdi.

UBP’den yapılan yazılı açıklamaya göre Özgürgün, işine son verilen geçicilerle ilgili “Özkan bey Başbakan olsa bile insanların geleceği ile ilgili kişisel ya da partisinin kurullarının arzularına göre hareket edemez” ifadesini kullandı.

Yorgancıoğlu başkanlığındaki hükümetin, yaşamı zorlaştırdığını ve halka acı çektirdiğini iddia eden Özgürgün, “Yasal hiçbir gerekçesi olmamasına rağmen Ulusal Birlik Partisi döneminde işe alındılar diye gençlerimiz ekmeksiz bırakmakla başının göğe ereceğini sanıyorsa aldanıyor” dedi.

Özgürgün şöyle devam etti:

“Bu zulüm hükümeti, insanımızı kutuplara ayırarak, ötekileştirerek eşitlik ilkesini ayaklar altına alarak bir yere varamayacağını unutmamalıdır. KKTC bir hukuk devletidir. Başbakan olsanız bile insanların geleceğiyle ilgili kişisel ya da partiniz arzularına göre hareket edemezsiniz.Ne acıdır ki, sevgi yerine kin ve öfkeden beslenen bu siyasi hareketin MYK’sının kararlarını hükümet icraatına dönüştüren KKTC’nin hukuk devleti olduğunu unutan Özkan bey, tek başına iktidar gibi davranma rahatlığı yaşamaktadır. Burada, UBP döneminde işe alınmalarının dışında hiçbir neden gösterilemeyen 366 geçicinin işinden edilmesi karşısında dik duramayan, önceden verdikleri güvenceyi unutan hükümetin küçük ortağı DP-UG’nin de bu sorumluluktan kaçamayacağını hatırlatırız”

Özgürgün, halkın bu anlayıştaki bir yönetimi hak etmediğini de belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.