1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN İLE EIDE GÖRÜŞTÜ
ÖZGÜRGÜN İLE EIDE GÖRÜŞTÜ

ÖZGÜRGÜN İLE EIDE GÖRÜŞTÜ

Özgürgün, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile UBP Genel Merkezi’nde görüştü.

A+A-

ÖZGÜRGÜN: “GÖRÜŞMELERİN DEVAMI, GEREKLİ VE FAYDALI”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide,UBP Genel Merkezi’nde görüştü.

Görüşmeye, UBP Dış İlişkiler Sorumlusu Tahsin Ertuğruloğlu ve AKPA temsilcisi Ersan Saner de katıldı.

Görüşmenin ardından Özgürgün, basına açıklama yaptı.

“GÖRÜŞMELERİN DEVAMI GEREKLİ”

UBP Genel Başkanı Özgürgün, Eide’ye; görüşmelerin devamının gerekli ve faydalı olduğunu, BM şemsiyesi altındaki görüşmeleri desteklediklerini ilettiklerini belirtti.

Görüşmelerin devamının sağlanabilmesi yönünde yapılacak çalışmalara katkı sağlayabileceklerini ilettiklerini söyleyen Özgürgün, Kıbrıs konusu, hangi dönemlerden geçildiği, gelecekteki durumla ilgili partinin görüşlerini de aktardıklarını ifade etti.

Eide’nin değerlendirmelerini de dinleme fırsatı bulduklarını belirten Özgürgün, “Eide’nin görüşmelerin devamından umutlu olması bize bir nevi, görüşmelerin yeniden başlayabileceği sinyalini de veriyor. Ancak bu konuda önümüzdeki günleri beklemek gerekiyor” dedi.

Özgürgün, UBP olarak, Eide’ye ve ekibine başarılar diledi.

Ufak tefek sorunların, görüşmeden çekilme nedeni olmaması noktasındaki görüşlerini aktardıklarını belirten Özgürgün, masadan kaçarak, görüşmeyerek, masa dışında çözüm aramanın kimseye yarar sağlamayacağını ifade etti.

“Rumlar masada bulunduğu sürede de masa dışında çözüm aramıştır” diyen Özgürgün, çözümün masada olduğunu düşündüklerini belirtti.

Özgürgün, “Rumların görüşmelerden çekilme davranışı devam ederse, Türk tarafı da kendi durumunu gözden geçirerek, bir tutum, bir tavır sergileme noktasında olmalıdır” diye konuştu.

Özgürgün, Kıbrıs’ta anlaşmanın her iki tarafa da faydası olacağını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.