1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN KAMU-SEN VE HAVA-SEN YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ
ÖZGÜRGÜN KAMU-SEN VE HAVA-SEN YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

ÖZGÜRGÜN KAMU-SEN VE HAVA-SEN YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

Özgürgün, “Başbakan muhalefette söylediği bir çok konunun tam tersini yapıyor” dedi.

A+A-

ÖZGÜRGÜN: “BAŞBAKAN MUHALEFETTE SÖYLEDİĞİ BİR ÇOK KONUNUN TAM TERSİNİ YAPIYOR”

ÖZKARDAŞ: “BAŞBAKAN SÖZÜNDE DURMUYOR”

ATAKAN: “BAŞBAKAN ÇIKSIN VE ‘BİZ SİZE YALAN SÖYLEDİK’ DESİN...”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Başbakan muhalefette söylediği bir çok konunun tam tersini yapıyor” dedi.

“Aynı dönemin Anamuhalefet partisi başkanı olan sayın Başbakan ekonomik meseleler sorunların çözülmesinin önünde engel olamaz diyen başbakandır” ifadelerini kullanan Özgürgün, Başbakan’ın muhalefette söylediği bir çok konunun tersini yaptığı bir dönemden geçildiğini iddia etti. Gerekçe olarak gösterilen maliyede para olmadığı söylemlerini anımsatan Özgürgün, “o dönemdeki hükümetler de maliyede para yok diye sıkıntı çekiyordu, bunu düzelmek için gelen ’biz bunu aşarız hatta Türkiye’den para almadan aşarız’ diyen iddialı söylemlerle iktidara geldi bu hükümet” şeklinde konuştu.

Özgürgün bugün Kamu-Sen ve Hava-Sen yetkililerini kabulü sırasında yaptığı konuşmada, kendilerinin hükümette olduğu dönemde Özelleştirme Yasası adı altında KTHY çalışanlarının mağduriyetlerini gidermek için çalışmalar yaptıklarını ve yeni gelen hükümetin de devletin devamlılığı gereği çalışmalara devam etmesi gerektiğini kaydederek,  “o günün muhalefetinin iktidara geldikten sonra bu kalan eksik adımları da tamamlaması gerekir. Yeni hazırlanan (intibaklarla ilgili )yasanın  da ivediliğinin oybirliği ile geçmesine rağmen komitenin önünde duruyor” dedi.

Hükümetin samimiyetle adım atarak derhal bu konuda gereğini yapması gerektiğini dile getiren Özgürgün, “Sayın Başbakan’ın bu konuda adım atma  gibi bir niyeti yoktur. Kaldı ki siyasi partiler yasası gibi şuanda hiç de acil olmayan bir yasa  apar topar görüşülmeye başlandı” şeklinde konuştu.

Kendilerinin bu söylemleri Başbakan’dan duymak istemediklerini, çözmek için hükümete gelen bir iktidarın şikayet etme hakkı olmadığını ve çözmek zorunda olduğunu dile getiren Özgürgün,  “Başbakan’ın kendine saygısı olması halinde özellikle KTHY ile ilgili söylemlerin arkasında durması ve yasayı erken bir zamanda  geçirmesi gerektiğini” kaydetti.

Bu konuyu meclis kürsüsünden dile getireceklerini  söyleyen Özgürgün,  “bu konuda ekonomik gerekçelerle yasa geciktiriliyorsa o zaman yapılacak olan eylemlere sayın Başbakan hazır olmalıdır”  dedi.

ÖZKARDAŞ

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Özelleştirme Yasası adı altında istihdam edilen KTHY ve ETİ çalışanlarının durumlarının düzeltilmesiyle için, maaş ve kademe ilerlemesiyle ilgili intibak yasa tasarısının dört CTP-BG Milletvekili tarafından hazırlandığını, oybirliğiyle ivediliğinin alınmasının ardından da Başbakan’ın söz vermesine rağmen hiçbir şey yapılmadığını söyledi.

İki sendika olarak, muhalefetten  Meclis’te ivediliğine ‘evet’ dedikleri bu yasa tasarısının arkasında durup unutturmamalarını isteyen Özkardaş, ülke gündeminin hızla değiştiğini ve hükümetin de sorunları unutturarak, öteleyerek, kamuoyunun gözünden kaçırarak bunlardan kurtulacağını zannettiğini iddia etti.

“Bugün oldu sayın başbakan hala bizimle, iki büyük sendikayla görüşmüyor. Son CTP-BG binasına gittiğimizde sayın Genel Sekreter ile bir uzlaşıya da vardık ve sayın Genel Sekreterden  Başbakan ile bu konunun görüşülmesiyle ilgili toplantı talep ettik” ifadelerini kullanan Özkardaş, şunları kaydetti:

“CTP-BG, şu anda kendi milletvekillerinin görüşlerini ve muhalefette söylediklerini reddediyor olmaları halinde bunu kamuoyuna açıklamaları gerekir. ‘Biz muhalefetteyken evet böyle söyledik. Şimdi hükümete geldik buna karşıyız. O zaman popülizm yapmıştık. O zaman doğru söylememiştik size’ demelerini bekledik.Bu bağlamda kendilerine yazı da yazdık bize bunu söylesinler diye ancak bugüne kadar Sayın Başbakan ne bizim toplantı talebimizle ne de bu konuyla ilgili tek bir kelime söylemiyor.”

Özkardaş, Başbakan’a çağrıda bulunarak, “ya sözünüzün arkasında duracaksınız ya muhalefetteyken söylediklerinizin arkasında duracaksınız, ya da bu halktan özür dileyeceksiniz” şeklinde konuştu.

ATAKAN

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ise, Başbakan’ın yasa tasarısı ile ilgili mecliste olumlu oy kullanıp sekiz gün sonra da olumsuz görüş bildirmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Başbakan’ın daha önceki söylemlerine atıf yaparak, “burada çok ciddi bir samimiyetsizlik vardır. Başbakan çıksın ve ‘biz size yalan söyledik, biz size popülizm yaptık, biz sizi kandırdık’ desin biz de bilelim ne yapacağımızı” ifadelerini kullanan Atakan, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’den ilk meclis toplantısında bu konuyu gündeme getirmesini talep etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.