1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN: “SAĞDUYU İÇİN GEREKEN HER ADIMI ATTIK, ATACAĞIZ”
ÖZGÜRGÜN: “SAĞDUYU İÇİN GEREKEN HER ADIMI ATTIK, ATACAĞIZ”

ÖZGÜRGÜN: “SAĞDUYU İÇİN GEREKEN HER ADIMI ATTIK, ATACAĞIZ”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, yerel seçimlere yönelik işbirliği konusunda, UBP ve DP-UG tabanlarından ortak gelen isteği dinlediklerini söyledi.

A+A-

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, yerel seçimlere yönelik işbirliği konusunda, UBP ve DP-UG tabanlarından ortak gelen isteği dinlediklerini söyledi.

Yapılan iş birliğini “sağduyu adımı” olarak yorumlayan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bu iş birliği ile güçlü ve merkez sağda birlikte hareket edebilen bir yapının oluşacağını belirtti.

UBP Genel Merkez’inden yapılan yazılı açıklamaya göre, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün bu sabah kanal T’de katıldığı programda UBP ile DP-UG İttifakını ve yerel seçimlerdeki yol haritalarını anlattı, soruları yanıtladı.

“TABANDAN GELEN SAĞDUYU ÇAĞRISI İLE HAREKET ETTİK”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP ve DP-UG’nin tabanlarından gelen ortak isteği dinlediklerini söyledi. Özgürgün, “Bu ittifakın şekillenmesinde örgütlerimizin istekleri ve kamuoyu yoklamaları büyük rol oynadı. Bu ittifak, partisel çıkarlardan öte, Kıbrıs Türk halkına en iyi hizmeti en iyi aday ile verme ideolojisinin ürünüdür” dedi.

KKTC’de belediyelerin kurumsal sıkıntılar içerisinde olduğunu da söyleyen Hüseyin Özgürgün, ileride bu sorunlarla ilgili de çalışma yapacaklarını vurguladı.

HASAN SERTOĞLU’NUN ADAYLIĞI…

Kamuoyunda bazı sağ kesimlerin Sertoğlu’nun adaylığını tasvip etmediğinin sorulması üzerine Hüseyin Özgürgün, “Sertoğlu zaten eskiden de UBP adayıydı. Yani gökten zembille inmedi ki. KTFF görevi ile ilgili attığı adımlarda bazı sıkıntılarımız var ancak bizin Futbol Federasyonu ile ilgili kararları, belediyecilik ve yerel seçimlerle karşılaştırmayız” dedi.

“BAĞIMSIZ ADAY OLMAK DEMOKRATİK HAKTIR ANCAK PARTİ DİSİPLİNİ ŞARTTIR”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, parti tarafından aday gösterilmeyen bazı kişilerin bağımsız aday olarak oyları bölmesine izin vermeyeceklerini ve bu konuda partilerin disiplin organlarının çalışacağını söyledi.

Özgürgün, “Eğer partimizin aldığı karar rağmen aday çıkmak isteyen partili, delege olursa artık partimizin disiplin kurulları çalışacaktır. Yani İlçe yönetim ve disiplin kurulu ya da parti meclisi üyesi ise Yüksek Disiplin Kurulu bu durumda gerekli adımları atacaktır. Bu bir yargılama süreci olur ve ben tek başıma bir şey yapamam” dedi

“İTTİFAK KARARI ACELE ALINMIŞ BİR KARAR DEĞİLDİR”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, varılan mutabakat sonucu DP-UG ile ittifak kararının uzun bir değerlendirme süreci sonucu alındığının altını çizerek, “4 kez parti meclisi toplandı ve tüm kararlar parti yetkili organlarında alındı” dedi.

“CTP EN SON KONUŞMASI GEREKEN PARTİDİR”

CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ve eski Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer’in zaman zaman yaptıkları açıklamalarda UBP’yi ittifak yaptığı için suçlamalarına anlam veremediğini söyleyen Özgürgün, ” Ferdi Bey’in Başbakanlık ve başkanlık dönemini unutmadık, en son konuşması gereken CTP’dir. Geçmişte ÖRP olayı yarattılar desem zaten cevap olarak yeterlidir tek başına bir cümle” dedi.

Hüseyin Özgürgün, CTP’ye ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun “sağ oyları bölmeye çalıştığını” iddia ederek eleştirilerde de bulundu

“HÜKÜMETİ ELEŞTİRMEYE SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ”

DP-UG ile yapılan işbirliği sonucu hükümetin eleştirilmeyecek algısının oluşmasının yanlış olduğunu söyleyen Özgürgün, “Bu hükümetin icraatı bile yok ki eleştirilsin. Hiçbir icraat yapmadılar. Bay Özkan 100 küsur yasa geçirdik diye açıklama yapıyor. Buna güleyim mi ağlayayım mı? Hepsi rutin ufak tefek ve bizlerin desteği ile geçen işler. En önemli yasalardan, Anayasa değişikliğinden, siyasi parti yasasından tık yok ve ses yok. Muhalefet zamanında, sözde çöpe attığı, yırttığı TC ile imzalanan mali protokolü bugün harfiyen uyguluyor. UBP ne bıraktıysa aynen, santimine virgülüne uyguluyor” şeklinde konuştu.

CTP-DP Hükümeti’nin kurulduğu günden bugüne halkta hayal kırıklıklarının her geçen gün arttığını savunan Hüseyin Özgürgün, “Başbakan’ın ülkeyi sendikalardan korkarak, kendi atadığı kişilerden rest yiyerek yönetmeye çalıştığını” öne sürdü.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.