1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN: “TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞME OLASILIĞINA KARŞI İYİMSERİM”
ÖZGÜRGÜN: “TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞME OLASILIĞINA KARŞI İYİMSERİM”

ÖZGÜRGÜN: “TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞME OLASILIĞINA KARŞI İYİMSERİM”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP ile DP-UG’nin kısa ve orta vadede tek çatı altında birleşme olasılığına karşı iyimser olduğunu ancak kararı tabanın vereceğini söyledi.

A+A-

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP ile DP-UG’nin kısa ve orta vadede tek çatı altında birleşme olasılığına karşı iyimser olduğunu ancak kararı tabanın vereceğini söyledi.

Özgürgün, “Sonuçta biz böyle bir hedef koyduk ancak taban istemezse yönetimin yapacağı fazla bir şey olmaz. Şu anda biz bir adım attık ve bunu da tabandan gelen talebi görerek attık... Şimdi tabandan bir cevap bekliyoruz, bu cevaba göre ileri adımlar belirlenir” dedi.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, Özgürgün, Genç TV’de konuk olduğu programda ‘sağda ittifak’ çalışmaları ve yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özgürgün, sağda işbirliği konusunda anlaşmaya varılmasının kolay olmadığını,  tabanların hassasiyetlerinin dikkate alındığını ancak şu anda önemli oranda sorunların aşıldığını belirtti.

“1993’DEN BERİ BİR İLKİ BAŞARDIK”

Hüseyin Özgürgün, UBP ile DP-UG’nin yaptığı çalışmanın 1993’den beri başarılan ilk işbirliği olduğuna işaret ederek, her iki parti açısından önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

Özgürgün, “Tabii ki bu işbirliğini sağlamak kolay olmadı. Tabanlarda belli hassasiyetler vardı. Bunları aşmaya çalıştık ancak kimseyi de zorlamadık. Şu anda çok büyük ölçüde sorunların aşıldığını ve yerel seçime giderken de bunun sıfırlanacağını düşünüyorum” dedi.

“HER İKİ PARTİ DE EROĞLU’NA DESTEK VERMEYE HAZIR”

Yerel seçimlerde elde edilecek başarının ardından hedefin Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu kaydeden Özgürgün, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun aday olması halinde her iki partinin Eroğlu’na destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Tabanlarda Eroğlu’na yönelik herhangi bir rahatsızlık olmadığını dile getiren Özgürgün, yerel seçimlerdeki ortak aday sayısının 16 olduğunu ancak bunun 18’e yükselebileceğini söyledi.

“GÜZELYURT ORTAK ADAY OLABİLİR”

Hüseyin Özgürgün, taban ve ilçe örgütlerine baskı yapılmadığına vurgu yaparak, merkezden uzaklaştıkça belli hassasiyetlerin arttığı ve bazı sorunların baş gösterdiğini kaydetti.

Özgürgün ayrıca, DP-UG’nin de aday çıkaracağının açıklandığı Güzelyurt bölgesinde mevcut belediye başkanı Mahmut Özçınar üzerinde uzlaşılabileceğini söyledi.

“TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞMEDE İYİMSERİM”

İki partinin kısa ve orta vadede tek çatı altında birleşme olasılığına karşı iyimser olduğunu ifade eden Özgürgün, şöyle devam etti:

“Sonuçta biz böyle bir hedef koyduk ancak taban istemezse yönetimin yapacağı fazla bir şey olmaz. Şu anda biz bir adım attık ve bunu da tabandan gelen talebi görerek attık. Eğer taban  genelinde bu işbirliği kabul görmese bunu yapamazdık. Şimdi tabandan bir cevap bekliyoruz: Bu cevaba göre ileri adımlar belirlenir”

Özgürgün, olası bir erken genel seçim ya da genel seçime iki partinin tek çatı altına girmesinin mümkün olup olmadığı yönündeki soruya “olmaz diyemem” şeklinde yanıt verdi.  Özgürgün,  arka arkaya gerçekleşecek seçim sonuçlarının süreci kısaltabileceğini söyledi.

SERTOĞLU’NUN ADAYLIĞI

Hasan Sertoğlu’nun adaylığıyla ilgili tartışmalara da değinen Özgürgün, son kararın, her iki partinin de yaptığı anketler doğrultusunda verildiğini belirtti.

Özgürgün, “Sertoğlu’nun adaylığı açıklandıktan sonra kendisinden herhangi bir açıklama ya da adım talep etmedik. Böyle bir şey söz konusu değildir” dedi.

Hüseyin Özgürgün, KOP ile KTFF’nin yaptığı anlaşmayla yerel seçimlerin birbirinden ayrı düşünülmesi gerektiğini kaydetti. Özgürgün, “Bu anlaşmanın hayata geçip geçmeyeceği bile belli değilken bunun üzerinden Sayın Sertoğlu’nu eleştirmek doğru değildir” dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.