1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN: "UBP'NIN IDEOLOJISI ASLA DEĞIŞMEZ!"
ÖZGÜRGÜN: "UBP'NIN IDEOLOJISI ASLA DEĞIŞMEZ!"

ÖZGÜRGÜN: "UBP'NIN IDEOLOJISI ASLA DEĞIŞMEZ!"

Özgürgün: "UBP'nin ideolojisi asla değişmez!"

A+A-

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün Kıbrıs Konusunda UBP’nin ideolojisinin yıllardır hep ayni olduğunu ve hiç değişmediğini hatırlatarak; “Bazıları, Ulusal Birlik Partisi CTP ile hükümet kurdu diye ideolojisinin de değiştiğini ima etmektedirler. Şunu net olarak bir kez daha belirtmek isterim. UBP’nin ideolojisi hiçbir zaman değişmemiştir, değişmeyecektir”dedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, halkın beklentilerine yanıt verecek geniş tabanlı bir hükümetin mutlaka başarılı olacağına inanç belirterek, “Ülkemizde önemli sorun haline gelen gençlerimizin istihdamlarına olanak sağlayacak şartların yaratılması en önemli hedefimizdir. 2016 Ocak ayından itibaren istihdam yaratma imkânı arayacağız ve ilk seçimimiz işten durdurularak mağdur edilen 88 kişinin yeniden işe alınmasını sağlamak olacaktır” dedi.

UBP Genel Başkanı Özgürgün Cumhurbaşkanı Akıncının Turizm Bakanlığına yapılan Müsteşar atamasına karşı çıkmasına da değinerek siyasi sorumluluğunu Başbakanın üstlenmesine rağmen mütalaa ya dayalı olarak atamaya karşı çıkmasını eleştirdi.

Özgürgün, Cumhurbaşkanı Akıncının Turizm Bakanı olduğu dönemde Turizmle hiçbir bağı olmayan bir öğretmeni Turizm Bakanlığında sorumlu bir mevkiye atamasını ne çabuk unuttuğunu sordu.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün önceki akşam Dipkarpaz, Yeni Erenköy, Mehmetçik, Büyükkonuk, Kaplıca ve İskele’de Partililerle bir araya geldi. Özgürgün’e bu ziyaretlerinde UBP Genel Sekreteri, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Milletvekilleri, Ahmet Kâşif, Erdal Özcenk ve Dursun Oğuz, ile UBP İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan ve partililer eşlik etti.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başkan Adayı Hüseyin Özgürgün, ziyaretlerinde partililere seslenerek önemli açıklamalarda bulundu.

“UBP’nin ideolojisi asla değişmez. Hükümet konuları ayrı, parti konuları ayrıdır”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün Kıbrıs Konusunda UBP’nin ideolojisinin yıllardır hep ayni olduğunu ve hiç değişmediğini hatırlatarak; “Bazıları, Ulusal Birlik Partisi CTP ile hükümet kurdu diye ideolojisinin de değiştiğini ima etmektedirler. Şunu net olarak bir kez daha belirtmek isterim. UBP’nin ideolojisi hiçbir zaman değişmemiştir. UBP’nin bir ideolojisinin olduğu gibi, CTP’nin de bir ideolojisi vardır. UBP CTP’ye, CTP de UBP’ye karışmayacak. Parti konusu ayrıdır, hükümet konusu ayrıdır.’ dedik ve öylece anlaşarak hükümeti kurduk “ dedi. Özgürgün, Kıbrıs konusunda UBP’nin altını kalın ve kırmızıçizgilerle çizdiği, olmazsa olmazları vardır. Bunlar, herhangi bir anlaşmada, İki kesimliliktir, iki eşit devlettir, Anavatanımız Türkiye’nin etkin ve fiili garantisidir. Bunlar zaten Birleşmiş Milletler kriterlerinde de vardır. Biz bu konuda bir adım geri atmayız. Sonuna kadar da bu ideolojimizi götüreceğiz dedi.

“Öğretmeni turizimci yaptı”

UBP Genel Başkanı Özgürgün Cumhurbaşkanı Akıncının Turizim Bakanlığına yapılan Müsteşar atamasına karşı çıkmasına da değinerek siyasi sorumluluğunu Başbakanın üstlenmesine rağmen mütalaa ya dayalı olarak atamaya karşı çıkmasını eleştirdi.

Özgürgün, Cumhurbaşkanı Akıncının Turizm Bakanı olduğu dönemde Turizimle hiçbir bağı olmayan bir öğretmeni Turizm Bakanlığında bir sorumlu mevkiye atamasını ne çabuk unuttuğunu sordu.

“Baş Papaz da bu sudan içece”

Su konusuna da değinen Özgürgün; “Su konusunda Anavatanımız Türkiye’ye yürekten teşekkür etmek lazımdır. Güney de bu sudan içecektir. ‘Türklerden elektrik almayız’ dediler elektriğimizi aldılar parasını da ödediler. Şimdi de Başpapaz ‘zehir içerim ama Türk’ün suyunu içmem’ diyor. Başpapaz yakında bu suyu da içecektir. Stratejik açıdan Kıbrıs’a en yakın ülke Türkiye’dir. Dolayısıyla Kıbrıs’a Türkiye yardımcı olabilir. Hâlbuki Rum hala daha Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlayacağını söylüyor. Yunanistan Kıbrıs’a uzaktır. Yunanistan adaya yararlı olamaz. Suyun dağıtımı konusunda bazı söylemler ve talepler var. Bu küçük bir sorundur. Su dağıtımı rasyonel ve akılcı olarak değerlendirilmelidir” dedi.

“Arkadaşlarım sözlerinde durmadı”

Hüseyin Özgürgün konuşmalarında 31 Ekim- 1 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan UBP Olağan Kurultayında da değinerek; “Ben bu görevi 2013 yılında devralırken bir şart ortaya koyarak kabul etmiştim ve Genel Başkanlık görevine talep olmuştum. Şartımı da tüm arkadaşlar oybirliğiyle kabul ettiler. Bu şartım şuydu: Tek aday olursam, Başkan adayı olurum. Ayrıca Başkan olduktan sonra yapılacak olan bir Genel Seçime kadar bana fırsat verilecek ki, partimi sandıklardan bir seçime girerek birinci parti olarak çıkarabileyim. Arkadaşlarımın hepsi de bunu da kabul ettiler. Şimdi de bir Genel Seçime gitmeden bana 2013 yılında destek veren arkadaşlar sözlerinde durmayarak bana rakip çıktılar. Bu doğru bir şey değildir. Ama demokrasi vardır, yine de aday olma hakları vardır. Ben onu üyelerimizin takdirine bırakıyorum. Şunu da hatırlatmak istiyorum! 2013 yılında görevi devralırken, ‘Eğer partimi ilk seçimde birinci parti olarak sandıklardan çıkarmazsam ben başkanlıktan çekilerek partime bir nefer gibi çalışmaya devam edeceğim.’ demiştim. Bu sözümün yine de arkasındayım. UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün sözlerine devamla, “ Partimiz demokratik bir partidir. Herkes aday olabilir. Önemli olan kurultayımızın sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesidir. Önemli olan kurultayımızdan sonra da partimizdeki birlik ve beraberliğin bozulmamasıdır.

“Önceliğimiz 88 kişinin yeniden işe alınmasını sağlamak olacak”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, halkın beklentilerine yanıt verecek geniş tabanlı bir hükümetin mutlaka başarılı olacağına inanç belirterek, “Ülkemizde önemli sorun haline gelen gençlerimizin istihdamlarına olanak sağlayacak şartların yaratılması en önemli hedefimizdir. 2016 Ocak ayından itibaren istihdam yaratma imkânı arayacağız ve ilk seçimimiz işten durdurularak mağdur edilen 88 kişinin yeniden işe alınmasını sağlamak olacaktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.