1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN: “YORGANCIOĞLU VE PARTİSİNİN GERÇEK AMACI POLİSİN SİVİLLEŞTİRİLMESİ DEĞİL SİYASALLAŞTIRILMASIDIR”
ÖZGÜRGÜN: “YORGANCIOĞLU VE PARTİSİNİN GERÇEK AMACI POLİSİN SİVİLLEŞTİRİLMESİ DEĞİL SİYASALLAŞTIRILMASIDIR”

ÖZGÜRGÜN: “YORGANCIOĞLU VE PARTİSİNİN GERÇEK AMACI POLİSİN SİVİLLEŞTİRİLMESİ DEĞİL SİYASALLAŞTIRILMASIDIR”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve genel başkanı olduğu Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler’in...

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve genel başkanı olduğu Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler’in (CTP-BG) gerçek amacının; polisin sivilleştirilmesi değil, siyasallaştırılması olduğunu savundu.

Özgürgün, “Cumhurbaşkanı Eroğlu’na inat yasa yaptığını söyleyen Yorgancıoğlu, devleti dinamitliyor” dedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün bugün yaptığı yazılı açıklamada, Yorgancıoğlu’nu “KKTC’yi yangın yerine dönüştürmekle” suçladı.

“10 ayı aşkın süredir bırakın ülkede var olan sorunlara çözüm olmayı, gösterdiği yönetim zaafiyeti ile KKTC’yi yangın yerine dönüştüren Yorgancıoğlu zihniyeti, özellikle yerel yönetim seçimlerine yönelik gayri yasal hamleleri yanı sıra şimdi de devleti dinamitlemeye hazırlanmaktadır,  Polis’i sivilleştirmek aldatmacasıyla teşkilatı tamamen siyasallaştırmak ve hukuk devletini kökten sarsmayı amaçlamaktadır” diyen Özgürgün, açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi:

“Böylesi bir niyet, KKTC’yi iyice kaosa iterek halkın devlete olan güvenini yok etmesi anlamını taşır. Hele bu girişimi Polis Genel Müdürü’nün atanmasına bağlamak ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’na nispet için yapmak düpedüz çılgınlıktır, sistem ve düzen karşıtlığıdır.

Sayın Yorgancıoğlu ve CTP MYK’sının kararları ile daha dün gerçekleştirilen gayri yasal, partizanca istihdamları gölgelemek, gündemi değiştirmek adına seçilen bu yöntem, CTP’nin gerçek yüzünü sergilemeye yetmiştir. Çünkü gerçek amaç polisin sivile bağlanması değildir, siyasallaştırılmasıdır. Hükümet erkini elinde tutarken polis kadrolarına hükmetmektir.

Hükümetin küçük ortağı DP-UG’nin genel başkanının desteğinin ne şekilde olduğunu bilmemekle birlikte, bir hukuk devleti olan KKTC’nin varlığı üzerine yapılan yeminlerine sahip çıkacak milletvekillerinin ve tüm halkımızın bu tür oyunlar karşısında sessiz kalması beklenemez, beklenmemelidir.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.