1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN, YORGANCIOĞLU’NUN HALKLA BAĞLARINI KOPARDIĞINI İLERİ SÜRDÜ
ÖZGÜRGÜN, YORGANCIOĞLU’NUN HALKLA BAĞLARINI KOPARDIĞINI İLERİ SÜRDÜ

ÖZGÜRGÜN, YORGANCIOĞLU’NUN HALKLA BAĞLARINI KOPARDIĞINI İLERİ SÜRDÜ

Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun halkıyla bağlarını kopardığını ileri sürdü.

A+A-

ÖZGÜRGÜN: “HER ŞEYİ ÇÖZÜME BAĞLAYABİLİR, ANCAK ÇÖZÜM OLSA DA OLMASA DA, ÜLKE YÖNETİMİNİ ÜSTLENEN GÖREVİNİN GEREĞİNİ YAPMALIDIR YAPMAK İÇİN GAYRET SARF ETMELİDİR”

“HÜKÜMET, ANAVATAN TÜRKİYE’DEN GELECEK SU İLE İLGİLİ ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMADI  SADECE SEYİRCİ ROLÜNÜ ÜSTLENDİ”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun halkıyla  bağlarını kopardığını ileri sürdü ve “Halkına küskün bir Başbakan olamaz. Her şeyi çözüme bağlayabilir, ancak çözüm olsa da olmasa da, ülke yönetimini üstlenen görevinin gereğini yapmalıdır, yapmak için gayret sarf etmelidir” dedi.

Hükümetin, Anavatan Türkiye’den gelecek su ile ilgili üstüne düşeni yapmadığını, tedbir almadığını ve sadece seyirci rolünü üstelendiğini öne süren Özgürgün, “Ne acıdır ki, bu konuda son günlerdeki gelişmeler ve Sayın Başbakanın açıklamaları halkımızı adeta Türkiye düşmanlığına itmektedir. Kaldı ki, projeye ilişkin hazırlık yapmayanların, başta yerel yönetimler olmak üzere, ilgili birimleri projeye dahil etmeyenlerin, heyecan duymayanların bugün ahkam kesme hakları da yoktur” iddiasında bulundu.

UBP’den yapılan açıklamaya göre Özgürgün, katıldığı bir televizyon programında konuştu. Özgürgün konuşmasında  hükümeti beceriksizlikle suçladı ve  “Sorunlar karşısında çaresiz, zaman kazanmaya yönelik suni gündemlerle hedef şaşırtma gayretindeki bu hükümetin ülkeye vereceği olumlu bir şey olamaz” diye konuştu.

Ülkede yaratılan sorunların boyutunu, halkın öfkesinde görmenin mümkün olduğunu savunan Özgürgün, “Halkımızın sabrını sınayanlar, Cumhuriyet Meclisinin, Bakanlıkların duvarlarının, kapılarının nasıl kırıldığını görmüşlerdir. İnsanımıza verecek cevapları olmadığı için kaçmayı tercih etmişlerdir. Alinin fesini Veliye, Velininkini Ali’ye giydirmeye çalışarak, zamana oynasalar da, sorunları çözememiş, sadece ötelemişlerdir”  dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun  “hayat pahalılığı uygulama” ve “elektrik ücretlerine indirim” konularındaki açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını ileri süren Özgürgün, bunun aymazlık ifadesi ve halkla dalga geçmek olduğunu iddia etti.

Özgürgün, Başbakan Yorgancıoğlu’nun ülke sorunlarının hallini, çözüme havale ettiğini ve tüm uyarılarına rağmen referanduma götürülen  anayasa değişikliklerini  halkın reddetmesiyle “yargıyı sıkıntıya soktuğunu” savundu. Özgürgün, şöyle devam etti:

“Bir ülkede adaletin geç tecelli etmesi elbette suçların, huzursuzlukların daha da artmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla, hükümet Yüksek Mahkeme Başkanının çağrılarına mutlaka kulak vermelidir. Yargının rahatlatılmasına yardımcı olmalıdır. Halbuki, Özkan bey halkıyla bağlarını koparmıştır. Halkına küskün bir Başbakan olamaz. Her şeyi çözüme bağlayabilir, ancak çözüm olsa da olmasa da, ülke yönetimini üstlenen görevinin gereğini yapmalıdır, yapmak için gayret sarf etmelidir.
Hükümet, Anavatan Türkiye’den gelecek su ile ilgili üstüne düşeni yapmamış, tedbir almamış, sadece seyirci rolünü üstelenmiştir.   Ne acıdır ki, bu konuda son günlerdeki gelişmeler ve Sayın Başbakanın açıklamaları halkımızı adeta Türkiye düşmanlığına itmektedir. Kaldı ki, projeye ilişkin hazırlık yapmayanların, başta yerel yönetimler olmak üzere, ilgili birimleri projeye dahil etmeyenlerin, heyecan duymayanların bugün ahkam kesme hakları da yoktur.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.