1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN'DEN OLAY İMZA!
ÖZGÜRGÜN'DEN OLAY İMZA!

ÖZGÜRGÜN'DEN OLAY İMZA!

Özgürgün'den olay imza!

A+A-

2016- 2018 protokolüne ilk imza Başbakan Hüseyin Özgürgün’den geldi. “Teit” yöntemi ile imzalanacak yeni protokolü Türkiye adına Başbakan Binali Yıldırım’ın imzalaması bekleniyor. Dün öğlen saatlerinde atılan imzalarla, yeni protokol devreye girdi.
KKTC ve TC arasında sona eren 2013- 2015 mali protokolünün ardından, altı aydır imzalanmayı bekleyen 2016- 2018 mali protokolüne ilk imza, Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından atıldı.

Teati yöntemi ile imzalanacak protokole, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım da Ankara’da imza koyacak. İmzalanan üç yıllık mali protokol içerisinde ek olarak, özelleştirme tartışmalarını da beraberinde getiren yapısal dönüşüm programı da bulunuyor.

 Üç yıllık mali protokol imzalanmadığı için askıda olan 2016  mali yardım protokolü de imzalarla birlikte yürürlüğe girmiş oldu.

2016 protokolü yaklaşık bir milyar TL’lik hibe yatırım programı yanında, reel sektörün desteklenmesi için hibe programı da içeriyor.

KKTC bütçesinin açığını 2016 açığını kapatması maksadıyla 200 milyon TL aktarılacak olan yeni anlaşmaya bu rakam “kredi” olacak. Ayrıca, savunma giderleri için ödenen kaynak da Türkiye tarafından aktarılacak.

Yıl içerisinde yapılacak bir çok yatırımla ilgili hibe programları da bu imzalara birlikte devreye girmiş olacak.

Denktaş: Bütçe disiplini bozulmayacak

Havadis’e konuşan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün mali protokolü dün öğle saatlerinde imzaladığını belirtti.

Türkiye ile imzalanan protokolün gecikmesine rağmen, bütçe disiplinin aynen devam ettiğini ve bu ay sonu ödenecek maaşlar da dahil sıkıntı yaşanmadığını belirten serdar Denktaş, “Protokolün de devreye girmesi ile birlikte, reel sektöre yönelik çalışmalarımız da hız kazanacak” ifadesini kullandı.

Ciddi ciddi özelleştirme

Özelleştirmenin iddia olarak tartışıldığı dönemde, yeni protokol, telekomünikasyon dairesinin tamamen özelleştirmesini içeriyor.

Ayrıca, turizm, yat ve yük limanlarının işletmesi de özel sektöre devredilecek. BRTK, DAÜ gibi kurumlar yeniden yapılandırılacak.

Kablo ile elektrik gelecek

Yeni atılan imzalarla birlikte, önce hukuki düzenlemelerle kablo ile elektrik getirilmesinin önü açılacak, ardından da fiilen Türkiye’den deniz altından kablo elektrik getirilmesi için çalışma başlatılacak.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.