1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN'NÜN BU AÇIKLAMALARI ÇOK TARTIŞILACAK
ÖZGÜRGÜN'NÜN BU AÇIKLAMALARI ÇOK TARTIŞILACAK

ÖZGÜRGÜN'NÜN BU AÇIKLAMALARI ÇOK TARTIŞILACAK

Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bugün katıldığı Televizyon programında çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

A+A-

“BM VE DOWNER İKİ YÜZLÜ DAVRANIYOR. ARTIK ADAYA GELMESİN”

“CTP RENK DEĞİŞTİRDİ, İDEOLOJİLERİ ARTIK DEĞİŞTİ”

“CUMHURBAŞKANI TASDİK MEMURU DEĞİLDİR”

Ana Muhalefet Ulusal Birlik  Partisi (UBP)  Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bugün katıldığı Televizyon programında siyasetteki ve Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdi.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Özgürgün, Kıbrıs sorunundaki süreçte BM’nin iki yüzlü davrandığını ifade ederek “Sayın Downer görevini tamamladı. Artık boşuna Ada’ya gelmesin. Çünkü iki yüzlü davranıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun  seçilmesinden sonra BM’nin, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın bıraktığı yerden Hristofyas ile devam etmesi yönünde karar aldığını ifade eden Özgürgün, ancak Anastasiadis seçildikten sonra BM’nin  “Hristofyas ile kaldığın yerden devam edeceksin” diyemediğini, öte yandan  KKTC içindeki bazı kesimlerin de çözümsüzlüğü Eroğlu’nun üzerine yıkacak bahaneler aramakta olduğunu kaydetti.

Özgürgün, “Bu nasıl bir anlayıştır. Anastasiadis red edecek ve çözümsüzlüğü siz Derviş Eroğlu’na yıkmaya çalışacaksınız. Bu yaklaşım biçimi yanlıştır“ dedi.

“CTP RENK DEĞİŞTİRDİ,İDEOLOJİLERİ ARTIK DEĞİŞTİ”

CTP’nin geçmişine bakıldığında rengini, ismini ve her şeylerini değiştirdiğini söyleyen Hüseyin Özgürgün, “ 1970’leri 80’leri hatırlayanlar anımsayacaktır, CTP her şeyini değiştirdi. Yani her şeyini, rengini, ismini değiştiren bir partiye nasıl güveneceksiniz ki? Emperyalizme karşı olan bir parti, bugün bir bakıyoruz ideolojisini de kökten değişti ve “Emek En Yüce Değerdir” sloganlarını unuttu. Bunların en çok sevdiği Güney’e bakın AkEL isim mi değişti? Bayrak mı değişti? Yoksa ideolojileri mi değişti? Hepsi aynı yerde duruyor” görüşünü savundu.

“CUMHURBAŞKANI TASDİK MEMURU DEĞİLDİR”

CTP’nin büyük bir kin ve öfke içinde hükümet etmeye çalıştığını iddia eden Özgürgün, DP’nin ise  daha aklı selim düşündüğünü savunarak “CTP hala geçmişte ÖRP ile kurduğu hükümet modelinde kalmış. Kendilerini o dönem olduğu gibi tek başlarına iktidar zannediyorlar. Aldıkları kararda hükümet ortaklarına danışmadıkları gibi konuşmadan Cumhurbaşkanı Eroğlu’na da önerge yolluyorlar. Cumhurbaşkanlığı tasdik makamı değildir. Önce bilgi verip konuşmanız gerekir. Devlet ciddiyetine bu yakışır. Başbakan Yorgancıoğlu ise Serdar Denktaş ile birlikte hükümet ettiklerini unuttu. Ama hatırlattılar kendilerine diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“KKTC’DE ÜNİVERSİTE Mİ OLUR DİYENLER BUGÜN İKTİDARDA”

Özgürgün, geçmişte “KKTC’de üniversite mi olur?” diyen ve ülkede üniversite kurulmasına karşı çıkan CTP’nin bugün iktidarda olduğunu ve vizyonlarının olmadığının en somut örneklerinden birinin de, bugün Eğitim Adası olan KKTC’nin geldiği nokta olduğunu ileri sürdü.

“HÜKÜMET FORMÜLÜ OLARAK ARTIK DİĞER ALTERNATİFLER GÜNDEMDE”

“Kıbrıs Türk halkının iradesidir önemli olan yani sandıktan ne çıktığı önemlidir” diyen Hüseyin Özgürgün, son seçimlerde sandıktan 3 farklı hükümet senaryosunun çıktığına dikkat çekti.

Özgürgün, “6 Aydır zam üstüne zam yapan bir CTP hükümeti var. Halkın refahı her geçen gün düşmeye başladı. Dolayısıyla artık sıra diğer alternatiflere geldi. Kimsenin tekrar seçim yapalım deme lüksü yoktur. Öyleyse diğer alternatifler artık konuşulur olmuştur. Biz zaten bu hükümetin ölü doğduğunu ilk gün söylemiştik” dedi.

“TABANDA HÜKÜMETİ BİRLİKTE KURUN ÇAĞRISI VAR”

CTP-DP Koalisyon hükümetinde yaşanan bir çok sorun nedeniyle krizlerin her geçen gün arttığını belirten Hüseyin Özgürgün,  kendi parti tabanlarında birleşin ve birlikte hükümet olun çağrısı olduğuna dikkat çekti.

Özgürgün, “ UBP Öcü değil, şu anda yaşanan hükümet krizlerinde en doğal yöntemdir elbette hükümet ortağının UBP ile görüşmesi. Baştan seçim yapamayacağımıza göre alternatifleri önce denemeliyiz. Tabandan zaten bu çağrı geliyor ancak üstte daha konuşmadık” dedi.

“CTP HALKIN GÖZÜNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYOR”

Hüseyin Özgürgün, 366 geçici personelin işten  durdurulması konusunda CTP’nin halka yalan söylediğini iddia eden UBP Genel Başkanı Özgörgün şu görüşlere yer verdi:

“ 2002 yılında Geçiciler ile ilgili yasayı değiştiren CTP halkın gözüne baka baka yalan söylüyor. Bugün çıkıp da  hangi etikten bahsediyorlar? Bir zamanlar UBP hükümeti müze dostlarında çalışanları Başsavcılığın yazısı ile durdurdu. Bu insanlara devletten ödeme yapamazsınız denildi ve yasal olmadıkları için durduruldular. Şimdi Başsavcılık bu 366 kişi için ne diyor bir bakın, hepsi yasaldır.”

“CTP KENDİNE BAĞLI POLİS GÜCÜ YARATMA PEŞİNDE”

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve halen devam eden Polis Genel Müdürü’nün ataması krizi ile ilgili de Özgürgün şu görüşleri dile getirdi:

“Bu ülkede CTP MYK’sı karar aldı diye Polis Müdürü makamına atama yapılmaz. Cumhurbaşkanı da tasdik memuru değildir. Önce istişare yapacaksınız ve öneri yapacaksınız. Ortaklarının bile haberi yok, MYK istedi diye atama olamaz. Siz herhangi bir Bakanlığa 3’lü kararname ile müdür atamıyorsunuz. Polis Genel Müdürlüğü tartışılamayacak kadar önemlidir. Bunları gördükten sonra Polisin sivilleşmesi konusunda artık CTP’ye destek vermeyeceğiz. Daha önce bu konuda olumlu yaklaşımımız olduğunu belirtmiştik. Ancak son yaşanan süreç bizlere gösteriyor ki, CTP kendine bağlı polis gücü yaratma peşindedir. Yaşanan bu atama krizi aslında bizi uyandırdı. Artık bu konuyu asla görüşmeyeceğiz bile” dedi.

CTP PİYANGOSU

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, KKTC Meclisi’nin avlusunda gerçekleşen CTP Piyango etkinliğini de eleştirerek, “ CTP maalesef parti-devlet ilişkisini karıştırdı. Kıbrıs Türk Halkı’nın Cumhuriyet Meclisi’nin kendi Parti meclisine çevirmeye kalktılar. Meclis, CTP’nin Babasının çiftliği değildir. Halkındır ancak halka da kapıları kapattılar. Halk meclise dahi giremez oldu ve işte Meclisi bu hale getirdiler” ifadelerini kullandı.

Meclis önünde gerçekleşen eylemlerde de polisin tutumunu ve Başbakanı eleştiren Özgürgün, “ Yandaş bir sendikanın eyleminde polis kordonunu Başbakan eylemcilerle birlikte aştı ve meclis içerisinde görüşmeye aldı, ancak 366 İnisiyatifi’nin eyleminde ise ekmek parası için orada olan insanlar maalesef Coplandı” iddiasında bulundu.

“EKONOMİK PROTOKOL"

Seçim öncesinde meydanlarda CTP’nin Türkiye ile imzalanan Ekonomik protokolü değiştireceklerine dair söz verdiğini ve bu protokolü paket olarak halka lanse ettiklerini ifade ederek “ 6 ay geçti ve bu hükümet ekonomik protokol ile ilgili neyi revize etti? Hangi maddesini değişebildi? Çıksınlar ve açıklama yapsınlar. Muhalefetteyken konuşmak kolay bakın şimdi tıpış tıpış uyguluyorlar. Anlayacağınız, Özü ve sözü bir olmayan 1 Parti var” şeklinde konuştu.

“YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE CTP ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPABİLSİN BENDE BİR DAHA ÇIKIP TV DE KONUŞMAYACAĞIM VE MUHALEFET YAPMAYACAĞIM”

Ana Muhalefet UBP Genel Başkanı Özgürgün CTP’nin Yerel Seçimlerden önce anayasa değişikliği yapacağını söylediğini de savunarak “CTP yerel Seçimler öncesinde Anayasa Değişikliğini referanduma götürsün, bende bir daha muhalefet yapmayacağım” dedi.

“İlahiyat Koleji açılışında ise Beşir Bey geldi ve Özkan Bey’de oradaydı. Kolej açıldı. Sonra Hala Sultan Camiisi temel atma törenine giderken bir anda Başbakan Yorgancıoğlu, TC temsilcisi Beşir Bey’i yanlız bırakarak ben gidiyorum dedi ve oradan ayrıldı” iddiasında bulunan Özgürgün şöyle konuştu:

“100 metre var arada ve ayrıldı, gözümün önünde oldu. Meğer oradaki canlı yayında birileri eleştirdi açılışa katılmasını diye yarı yoldan kaçtı. Parti içlerinden eleştiri geldi diye kaçtı. Hani devletten devlete ilişki ne oldu? Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcisi orda nasıl yanlız bırakılır? Ondan sonra da Tayyip Bey size randevu vermediyse çıkıp şikayet etmeyeceksiniz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.