1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KORUMAK HER KIBRISLI TÜRK’ÜN GÖREVİDİR”
“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KORUMAK HER KIBRISLI TÜRK’ÜN GÖREVİDİR”

“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KORUMAK HER KIBRISLI TÜRK’ÜN GÖREVİDİR”

Dernek, kurum ve kuruluşlar, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın 40. yıldönümü dolayısıyla mesajlar yayımladı.

A+A-

ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ: “ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KORUMAK HER KIBRISLI TÜRK’ÜN GÖREVİDİR”

Dernek, kurum ve kuruluşlar, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın 40. yıldönümü dolayısıyla mesajlar yayımladı.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının binlerce şehit verip özgürlüğüne kavuştuğunu belirterek, “Özgürlüğümüz pahası biçilmez bir değer olup aziz şehitlerimizin bize bıraktığı emanettir. Onu korumak her Kıbrıslı Türk’ün görevidir” dedi.

Ersan, 20 Temmuz ruhunu 40’ıncı kez yaşamanın gurur ve heyecanı içerisinde olduklarını belirterek, Anavatan Türkiye ve Türk ordusuna kavuşmanın “canla bedenin buluşması” olduğunun da idraki içerisinde olduklarını vurguladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirdiği Barış Harekatı’nın Kıbrıs’taki her iki halka da barış, huzur ve refah, Yunanistan’a ise demokrasiyi getirdiğine dikkat çeken Ersan, “Bizleri özgürlüğümüze kavuşturan anavatanımız Türkiye’ye ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerine binlerce defa şükran ve bağlılıklarımızı sunarız. Vatan toprakları için şehit düşen aziz şehitlerimiz daima kalbimizdedir. Ruhları şad olsun” dedi.

İŞCAN: “ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ 40 YAŞINDA”

Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkanı Ahmet İşcan da, Atatürkçü Yaşam Derneği olarak 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40. yıldönümünde gururlu ve onurlu olduklarını belirterek, 20 Temmuz 1974 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman mücahitler ile buluşması neticesinde kazanılan zaferle adada yaşayan hem Rumların hem de Türklerin kaderinin değiştiğine, kaos ortamından barış ve huzur ortamına geçildiğine vurgu yaptı.

İşcan, Anavatan ile KKTC’nin düzgün ve düzeyli kardeşlik bağlarının daha da güçlenerek sonsuza dek sürmesini temenni ederek, şunları kaydetti:

“Ülkemizde son dönemlerde yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntıların aşılabilmesi için herkesin elini taşın altına koyarak çaba göstermesi gerekmektedir. Devletimizi yönetenlerden başlayarak yapılacak olan fedakarlık neticesinde 40 yıldır özgürce yaşadığımız bu topraklarda geleceğimizi emanet edeceğimiz Atatürk gençliğine mutlu ve müreffeh yarınların garanti edilmesi de sağlanmış olacaktır.”

İşcan, 20 Temmuz Barış Harekâtı’nda şehit düşenlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlıklı bir yaşam diledi.

EMEKLİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör de, özgürlük uğruna şehit düşen kardeşlerini rahmetle anarak, bugünlere gelmenin nelere mal olduğunu unutmadıklarını vurguladı.

Direktör, Kıbrıs Türk toplumu olarak özgürlük uğruna birçok şehit verdikleri bu toprakları korumaya kararlı olduklarını belirterek, mücahitlere, orduya ve Türk milletine şükranlarını sundu.

 KIBRIS TÜRK TARİHÇİLER BİRLİĞİ

Kıbrıs Türk Tarihçiler Birliği de, Kıbrıs’a barış ve huzuru getiren, Kıbrıs Türk halkını soykırımdan kurtaran ve özgürlüğüne kavuşturan 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı’nın 40. yıldönümünü coşkulu törenlerle kutlayacaklarını kaydetti.

Birlik mesajında, Kıbrıs Türk tarihimizin dönüm noktası olan 20 Temmuz Barış Harekatına yol açan gelişmelere de dikkat çekerek, bunları özellikle genç kuşaklara hatırlatmak gerektiğini belirtti.

Barış Harekatı’nın 40. yıldönümünde Kıbrıs Türk halkını soykırımdan kurtaran ve özgürlüğüne kavuşturan kahraman Türk ordusuna, mücahitler ve şehitlere şükran borçlu olunduğunu vurgulayan birlik, bu vesile ile hayatta olan gazilere sağlık ve mutluluklar diledi, aziz şehitleri andı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.