1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRLÜK BAYRAMI ANKARA'DA KUTLANDI
ÖZGÜRLÜK BAYRAMI ANKARA'DA KUTLANDI

ÖZGÜRLÜK BAYRAMI ANKARA'DA KUTLANDI

ÖZGÜRLÜK BAYRAMI ANKARA'DA KUTLANDI

A+A-

KKTC GEÇİCİ MASLAHATGÜZARI KALFAOĞLU VE BERABERİNDEKİ HEYET ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Geçici Maslahatgüzarı Çağrı Kalfaoğlu ve beraberindeki heyet, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 40. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Kalfaoğlu'nun başında olduğu heyet, Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk sunan ve saygı duruşunda bulunan Kalfaoğlu, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Kalfaoğlu, deftere şunları yazdı:

“Mutlu Barış Harekatı sayesinde, saldırı ve katliamlardan kurtulan Kıbrıs Türk Halk, ilke ve devrimleriniz ışığında kurmuş olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile meşru haklarından feragat etmeyeceğini, kendi yönetiminden, siyasi eşitliğinden vazgeçmeyeceğini ve azınlık olarak yaşamayı kabul etmeyeceğini kanıtlamıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı olarak bugün anavatanımız Türkiye ile güvenlik, istikrar, işbirliği ve refah içerisinde Ada'da yaşayabilir, kalıcı ve kapsamlı bir uzlaşmaya varılması gayesiyle tüm iyi niyetimizi kullanarak çaba sarf etmekteyiz. Ancak Kıbrıs Türk halkı geçmişi unutmamıştır. 1974 öncesi yaşanan acıların bir daha tekrarlanmasına fırsat vermeyecektir.”

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.