1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZKAN YORGANCIOĞLU MESAJ YAYIMLADI
ÖZKAN YORGANCIOĞLU MESAJ YAYIMLADI

ÖZKAN YORGANCIOĞLU MESAJ YAYIMLADI

30 Ağustos zaferi ile temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin,

A+A-

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÖLGESİNDE ÜSTÜN BİR GÜÇ OLMA ÖZELLİĞİYLE BÖLGESEL VE KÜRESEL BARIŞA BÜYÜK KATKILAR SAĞLAMAKTADIR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 30 Ağustos zaferi ile temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin, bugün bölgesinde üstün bir güç olma özelliğiyle bölgesel ve küresel barışa büyük katkılar sağladığına işaret ederek, hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir ülke olarak Türkiye’nin, tüm dünya devletleriyle her alanda rekabet edebilecek bir konuma ulaştığına vurgu yaptı.

Yorgancıoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye tarihinin dönüm noktalarından biri olan “30 Ağustos Zafer Bayramı”nın her yıl olduğu gibi bu yıl da KKTC’de gururla kutlanacağını vurguladı.

Yorgancıoğlı, Türkiye halkının 30 Ağustos 1922’de özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuştuğunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin de 30 Ağustos Zaferi ile atıldığını belirterek, şöyle devam etti:

“Geçmişte yaşanan zorlu mücadelelere rağmen bu önemli gelişme sonucunda,  ülke, işgalden kurtarılarak toprak bütünlüğü sağlanmış, Atatürk’ün güçlü iradesi, azmi ve kararlılığı ile hızlı bir yapılanma sürecine girilmiş, ülkede yeniden güven ve istikrar ortamı oluşturulmuştur.

Tarihte yaşananlardan büyük dersler çıkarılmalıdır. Bugün sahip olunanlar pek de kolay elde edilmemiş, birçok fedakarlıklar sonucunda kazanılmıştır.

Çağdaş ve demokratik bir devlet yapısı, adalet ve eşitlik ilkesine dayalı bir düzende barış içerisinde yaşanan bugünün şartlarına ulaşmak için geçmişte birçok zorlukla mücadele edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti bugün bakıldığı zaman bölgesinde üstün bir güç olma özelliğiyle bölgesel ve küresel barışa büyük katkılar sağlamaktadır. Hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir ülke olarak, tüm dünya devletleriyle her alanda rekabet edebilecek bir konuma ulaşmıştır.

Geçmişten edinilen tecrübeler ve bugünün şartları gözetilerek ileriye yönelik atılacak adımlarda, Atatürk’ün de işaret ettiği gibi adalet ve eşitlik ilkesinden şaşmadan, barış, birlik, ve beraberlik içerisinde yaşamak ve bizden sonraki nesillere de bunu aşılamak en öncelikli hedefimiz olmalıdır. Ancak bu sayede sıkıntılar aşılacak, daha güzel, daha istikrarlı ve refah dolu bir geleceğe kavuşmak mümkün olacaktır.

Bu anlamlı günü en içten duygularımla kutlar, çağdaşlığın, demokrasinin, adaletin, kardeşliğin ve barışın hakim olduğu yarınlar dilerim.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.