1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Özkaracan, cezaevine gönderildi
Özkaracan, cezaevine gönderildi

Özkaracan, cezaevine gönderildi

"sürekli benzer suçu işlediğine dikkat çekildi"

A+A-

Polis, Dereboyu’nda uyuşturucu etkisi altındayken kullandığı pick-up aracıyla, önce park halindeki iki araca çarpan, ardından da bir mağazanın vitrininden içeri giren 37 yaşındaki Zafer Özkaracan’ın 2015 tarihinden bugüne art arda aynı uyuşturucudan yakalandığına dikkat çekti ve tutuklu yargılanmasını talep etti.

Emine UYSAL

Dereboyu olarak bilinen Lefkoşa Osmanpaşa Caddesi’nde, pick-up aracıyla, önce park halindeki iki araca çarpan, ardından da bir mağazanın vitrininden içeri giren 37 yaşındaki Zafer Özkaracan, yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Polis, zanlı Özkaracan’ın 27 Nisan 2017 tarihinde Girne’de yine aracında bir miktar uyuşturucu bulunduğunu, 15 Haziran 2016 tarihinde Mağusa’da tasarrufunda yine bonzai ile, 29 Ekim 2015 tarihinde sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ile yakalandığını ve sürelikli benzer suçu işlediğine dikkat çekip, tutuklu yargılanmasını talep etti. Mahkeme talebi onayladı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Rauf Kürşad’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı Aysın Bilgin, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Hasan Derman’ı tanık olarak dinletti.

Zanlının “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan methaldar olduğunu ifade eden Hasan Derman, 20 Ağustos’ta saat 18.00 sıralarında, Zafer Özkaracan’ın, yönetimindeki NY 340 plakalı pick-up araç ile Osmanpaşa Caddesi’nde seyir halinde bulunduğu sırada, park halindeki iki araca çarptıktan sonra, bir mağazanın vitrin camından içeriye girdiğini anımsattı.

Hasan Derman, Cürümleri Önleme Şubesi’nin araçta uyuşturucu madde bulunduğuna dair şüphesi üzerine yaptıkları aramada, 1 adet ucu yanık, içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olan sarma sigara ile kâğıda sarılı yaklaşık 1 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini kaydetti.

Derman, zanlının hem gönüllü ifade verdiğini hem de yazılı dava tebliğine ‘kabul’ yönünde cevap verdiğini söyledi.

Polis memuru Hasan Derman, zanlı Zafer Özkaracan’ın 27 Nisan 2017 tarihinde Girne’de yine aracında bir miktar uyuşturucu bulunduğunu, 15 Haziran 2016 tarihinde Mağusa’da tasarrufunda sentetic cannaibionid ile yakalandığını ayrıca 29 Ekim 2015 tarihinde sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ile yakalandığına vurgu yaptı.

Zanlı Özkaracan’ın sürekli benzer suçu işlediğine dikkat çeken Derman, zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.

Yargıç Rauf Kürşad, zanlının bir ayı aşmamak süreyle Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.