1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZKARDAŞ, 13. MAAŞIN ÖDENMEMESİNİ ELEŞTİRDİ
ÖZKARDAŞ, 13. MAAŞIN ÖDENMEMESİNİ ELEŞTİRDİ

ÖZKARDAŞ, 13. MAAŞIN ÖDENMEMESİNİ ELEŞTİRDİ

KAMU-SEN Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, her yıl Aralık ayı sonunda ödenmesi yasal zorunluluk olan 13. maaşların henüz ödenmediğini belirterek, hükümeti eleştirdi.

A+A-

KAMU-SEN Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, her yıl Aralık ayı sonunda ödenmesi yasal zorunluluk olan 13. maaşların henüz ödenmediğini belirterek, hükümeti eleştirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Özkardaş, “Amaçları, emekçinin tüm haklarını ortadan kaldırarak, özel sektörde sömürülen emekçilerin durumuna getirmektir” ifadelerini kullandı.

Muhalefetteyken, “Hükümet olmak mazeret üretmek değildir, yapamıyorsanız istifa ediniz”  diyenlerin, bugün hükümette olduğunu ve her şeye bir mazeret ürettiğini savunan Özkardaş, yıllık yaklaşık 500 milyon doları bulan vergi hırsızlıklarına ve kayıt dışılığa göz yumulduğunu, vergi ve stok affı çıkartılarak, vergi kaçıranları ödüllendirildiğini, namusuyla vergi ödeyenlerin de haksız rekabete uğratılarak vergi kaçırmaya teşvik edildiğini iddia etti.

Özkardaş, şöyle devam etti:

“Batık bankalardan hortumlanan yaklaşık 700 Milyon doları unutturmaya çalışanlar, mobil telefonların devlete ait olan haklarını beleş devrederek bütçeyi yüz milyonlarca dolar zarara uğratanlar, devlet bütçesinden partilere milyonlar aktaranlar, partizanca yapılan atamalarla yüzlerce müşavir yaratanlar ve  ‘Kendi kendimize yeterli olalım, kimsenin vesayeti altında olmayalım’ yalanı ile ‘Göç Yasası’nı geçirip, eşel mobili kaldırıp, emeklilik yaşını yükseltip, ihtiyat sandığı yatırımlarını azaltanlar, bugünlerde  ‘13. maaşlardan vazgeçilmesi halinde vesayetten kurtuluruz’ gibi komik söylemlerle aslında yıllardır sermayeyle birlikte yapmak isteyip de yapamadıkları, 13.maaşların kaldırılması, emekli ikramiyelerinden ve emekli maaşlarından vergi alınması, tahsisatların kaldırılması, grevlerin sınırlandırılması, sendikaların etkisiz hale getirilmesi gibi düşüncelerini gerçekleştirmek işin ‘Vesayetten kurtulmak için bunların yapılması gerekir’ senaryosunu gündeme getirmişlerdir.”

Özkardaş açıklamasında, “İşte ‘emek en yüce değerdir’ diyenler ve icraat hükümeti. Vergi beyanlarındaki listelerdeki zarar gösterenlere bakın ve hükümetlerin kimleri koruduğuna karar verin” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.