1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÖZKARDAŞ, DİN İŞLERİ DAİRESİ’NE YAPILAN İSTİHDAMI ELEŞTİRDİ
ÖZKARDAŞ, DİN İŞLERİ DAİRESİ’NE YAPILAN İSTİHDAMI ELEŞTİRDİ

ÖZKARDAŞ, DİN İŞLERİ DAİRESİ’NE YAPILAN İSTİHDAMI ELEŞTİRDİ

“KIDEMLİ ÖĞÜTMEN” MEVKİİ HİÇ MÜNHAL İLAN EDİLİP, DUYURULMADI”

A+A-

Kamu Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Din İşleri Dairesi kadrosunda bulunan ve aranan koşullarında; “İlahiyat Fakültesi mezunu olmak” şartı aranan “Kıdemli Öğütmen” mevkii için İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu bir kişinin atanmasını eleştirdi.

Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, “Kıdemli Öğütmen” mevkiinin hiç münhal ilan edilip, duyurulmadığını savunarak, “yıllardır Din İşleri Dairesi’nde bu evsafa uygun nitelikte çalışanlar olmasına rağmen, aranan niteliklere hiç uymayan” yetkili bir kişinin oğlunun istihdam edilmesinin “son dakika ‘yangından mal kaçırma’ ve kokuşmuşluğun başka bir örneği” olduğunu savundu.

Hükümeti “koltuktan gitme telaşına düşmekle suçlayan” Özkardaş, hükümetin, “yasa dışı ve etik olmayan istihdamlara, vatandaşlık, kırsal kesim arsası ve sanayi bölgesi arsası dağıtmaya, devlete ait değerli arazileri peşkeş çekmeye” devam ettiğini ileri sürdü.

Din İşeri Dairesi’nde yapılan istihdamı yargıya taşıyacaklarını kaydeden Özkardaş, şöyle devam etti:

“Yaşadığımız bu UBP klasiğinde, UBP hükümetinin destekçisi olan ve yapılan tüm bu usulsüzlükler ve vatandaşlık dağıtımları ile ilgili olarak da gayri ciddi bir şekilde ‘hükümet olursak bunların hesabını soracağız’ diyenler bu yapılanlardan aynı derecede sorumludurlar. Hesabı bu düzene destek olanlar değil, bu halk soracaktır, hem de hepinizden...”

 

Kaynak: Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.