1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZKARDAŞ, FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
ÖZKARDAŞ, FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

ÖZKARDAŞ, FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, tüm fizyoterapistlerin gününü kutladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, tüm fizyoterapistlerin gününü kutladı.

Özkardaş, 8 Eylül Fizyoterapistler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, sağlık hizmetlerinde oldukça önemli bir yeri olan fizyoterapistlik mesleğinin ülkede hak ettiği değeri bulamadığını savunarak, diğer sağlık kadrolarında olduğu gibi, fizyoterapist kadrolarında da bir çok eksik bulunduğunu söyledi.

“Solunum Fizyoterapisti”, “konuşma terapisti” gibi branşlardaki kadro eksiklerinin yanı sıra, genel fizyoterapist kadrolarında da yetersizlik olduğuna işaret eden Özkardaş, Fizyoterapistlerin Avrupa’da uygulanan “tüm doktorlardan gelen hastalara tedavi uygulanmasına” hala geçemediğini kaydetti.

Kamu-Sen ve Fizyoterapistler Birliği’nin birlikte yaptığı çalışmalar sonucu “Fizyoterapistler Birliği Yasa Tasarısı”nın hazırlandığını ifade eden Özkardaş, tasarının Meclis Alt Komitesi’ne kadar geldiğini, ancak daha sonra “kadük” olduğunu kaydetti.

“Dünya Fizyoterapistler Günü’nün kutlandığı bugün; bu sıkıntıların ortadan kaldırılması yönünde Sağlık Bakanlığı’nın ciddi ve somut adımlar atmasını bekleriz” diyen Özkardaş, sendikalarının geçmişte olduğu gibi, bundan sonra çalışmalara katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.