1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZKARDAŞ: “HEMŞİRELİK; RİSKLİ, ZOR VE ÖZVERİ İSTEYEN BİR İŞ”
ÖZKARDAŞ: “HEMŞİRELİK; RİSKLİ, ZOR VE ÖZVERİ İSTEYEN BİR İŞ”

ÖZKARDAŞ: “HEMŞİRELİK; RİSKLİ, ZOR VE ÖZVERİ İSTEYEN BİR İŞ”

Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan hemşireliğin; riskli, zor ve özveri isteyen bir iş olduğunu söyledi.

A+A-

ÖZKARDAŞ: “DÜNYANIN EN KUTSAL MESLEKLERİNDEN BİRİ OLAN HEMŞİRELİK;  RİSKLİ, ZOR VE ÖZVERİ İSTEYEN BİR İŞ”

 Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan hemşireliğin;  riskli, zor ve özveri isteyen bir iş olduğunu söyledi.

Özkardaş 12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ülkede görev yapan hemşirelerin personel eksikliğinin yıllardır çözülmediğini savundu.

Mehmet Özkadraş, hemşirelerin kendi görevlerinin yanı sıra,  ambulans şoförlüğü, kapıcılık, eczacılık, sekreterlik, röntgen teknisyenliği gibi birçok görevleri de yapmak zorunda kaldıklarını ileri sürdü.

Özkardaş, mesleklerinde branşlaşma ve uzmanlaşma olmayan hemşirelerin yorgun ve uykusuz kalarak  çıktıkları vardiyalarından zaman zaman tekrar göreve çağırılarak, hemşire eksikliği olan ve branşları dahi olmayan servislerde görevlendirilebildiklerini belirtti.

Hemşirelerin riskli ve yıpratıcı işlerine rağmen “İş Güçlüğü ve Risk Ödeneği” alamayan ender mesleklerden olduğuna dikkat çeken Mehmet Özkardaş, Hemşirelerin bunca yıldır hala bir “Hemşireler Birliği” gibi meslek kuruluşları olmadığını da söyledi.

Hemşirelerin dünyadaki meslektaşlarına göre çok zor şartlarda ve hak ettikleri ücretlerin altında çalıştıkları görüşünü dile getiren Özkardaş, Mart ayında yapılan hemşire istihdamlarını eleştirdi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’den konuyu yeniden değerlendirerek, 175 hemşirenin mağduriyetini önleyecek bir adım atmasını isteyen Özkardaş, tüm hemşirelerin gününü kutladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.