1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZKARDAŞ, KAMU MAAŞ, ÖDENEK VE ÜCRETLERİYLE İLGİLİ YASA’NIN İPTALİNİ İSTEDİ
ÖZKARDAŞ, KAMU MAAŞ, ÖDENEK VE ÜCRETLERİYLE İLGİLİ YASA’NIN İPTALİNİ İSTEDİ

ÖZKARDAŞ, KAMU MAAŞ, ÖDENEK VE ÜCRETLERİYLE İLGİLİ YASA’NIN İPTALİNİ İSTEDİ

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş,

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, beklentilerinin, “Kamu Çalışanlarının Maaş, Ödenek ve Ücretlerini Düzenleyen Yasa’nın” iptal edilerek, tüm eşitsizliklerin ortadan kaldırılması olduğunu vurguladı.

Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, yasanın, 1 Ocak 2011 yılından itibaren kamuya istihdam edilen ve aynı işi yapanlar arasında da eşitsizlik yarattığını savunarak, seçim öncesi bunun sözünü verenlerin bugün hükümette olduklarına dikkat çekti.

Özkardaş, hem “Kamu Çalışanlarının Maaş, Ödenek ve Ücretlerini Düzenleyen Yasa’nın” iptal edilmesi, hem de Hayat Pahalılığı’nın her iki ayda bir uygulaması gerektiğini söyledi.

Eski Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanlarının mağduriyetleri konusuna da değinen Özkardaş, çalışanların mağduriyetlerinin devlete istihdam edildiklerinde de devam ettiğini ileri sürdü.

Özkardaş, “KTHY’de çalıştıkları her yıl için bir kademe ilerlemesi almaları gerekirken, en fazla 12 kademe ilerlemesi verilerek, on iki yılın üstünde hizmeti olanların hizmet süreleri dikkate alınmamıştır” dedi.

Eski KTHY ve ETİ çalışanlarının, Kamu Çalışanlarının Maaş, Ödenek ve Ücretlerini Düzenleyen Yasa tahtındaki düşük maaş ve ücretlerle işe alındıklarını savunan Özkardaş, eski KTHY çalışanlarının yıllardır alacakları olan tazminat haklarını da alamadığını, İhtiyat Sandığı yatırımlarının eksik yatırıldığını söyledi.

Özkardaş şöyle devam etti:

“Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler grubuna bağlı bazı milletvekillerinin; eski KTHY ve ETİ çalışanlarının maaş intibakları ile 24/2012 Sayılı Özelleştirme Yasası yürürlüğe girmeden önce Kamu Hizmeti Komisyonunun açtığı sınavlarla kamuya kadrolu olarak girenlerin maaş intibaklarını da içeren yasa tasarısını meclise sunmaları memnuniyet vericidir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.