1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZKARDAŞ: “KIB-TEK’E SAHİP ÇIKMAK GEREKİR”
ÖZKARDAŞ: “KIB-TEK’E SAHİP ÇIKMAK GEREKİR”

ÖZKARDAŞ: “KIB-TEK’E SAHİP ÇIKMAK GEREKİR”

“Şaibeli uygulamalar” ve “partizanca istihdamlar”

A+A-

“KTHY’NİN BAŞINA GELENLERİN KIB-TEK’İN DE BAŞINA GELMESİNİ ASLA İSTEMEYİZ”

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, “şaibeli uygulamalar” ve “partizanca istihdamlar” yapıldığı yönündeki iddialarla gündeme gelen Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) akıbetinin KTHY ile aynı olmasını istemediğini söyledi. Özkardaş, “Kıb-Tek, ülkemizdeki en stratejik ve sahip çıkılması gereken kurumlarımızdan birisidir” dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, Kıb-Tek ile ilgili son günlerdeki tartışmaları değerlendirdi ve kurumu yıpratarak, özelleştirmenin zemininin hazırlanmasının her dönem denendiği ileri sürüldü.

Özkardaş, “Halkımız büyük bir çoğunlukla Kıb-Tek'e sahip çıktı. Hem de, ateş pahasına ödediği, hatta kullanmadan ödediği elektrik parasına rağmen” dedi.

Kıb-Tek'i denetime giden Sayıştay denetçilerinin denetim yapmasının Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı tarafından engellenip, çalıştıkları odanın kapı kilidinin değiştirildiğini savunan Özkardaş, şöyle devam etti:

“Sn. Akim, ‘Sayıştay’ın Kıb-Tek'i denetleme yetkisi yoktur’ diyor, ancak Başsavcılık aynı görüşte değil.  Sayıştay'ın Kıb-Tek'i 45/2011 sayılı yasa kapsamında denetleme yetkisi olduğunu belirtiyor. Bir an için Sayıştay'ın Kıb-Tek'i denetim yetkisi olmadığını varsaysak bile, her kurumun denetime açık olması, halkın malı olan bu kurumda nelerin yapıldığının herkesin bilmesi gerekmez mi? Açıklık, şeffaflık ve hesap verebilirlik bunu gerektirmez mi ?”

Özkardaş, “Eğer herhangi bir usulsüzlük ve/veya yasa dışı uygulama yoksa, neden korkuluyor, neden denetimden kaçılıyor ve sayıştayın istediği belge ve bilgiler neden verilmiyor? Sanırım Kıb-Tek'te nelerin yaşandığını bilmek, Kıb-Tek'e sahip çıkan halkımızın hakkıdır” ifadesini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.