1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZKARDAŞ ULUÇAY’A HAZIRLADIKLARI YASA TASARISINI SUNDU
ÖZKARDAŞ ULUÇAY’A HAZIRLADIKLARI YASA TASARISINI SUNDU

ÖZKARDAŞ ULUÇAY’A HAZIRLADIKLARI YASA TASARISINI SUNDU

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, hükümetin, ekonomiyi canlandırmaya yönelik çalışma içinde olduğunu; şehirlerde bir sosyal konut projesi hayata geçirmeyi düşündüklerini ve bununla ilgili çalışma yapacaklarını açıkladı.

A+A-

ULUÇAY, HÜKÜMETİN, EKONOMİYİ CANLANDIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMA İÇİNDE OLDUĞUNU; ŞEHİRLERDE BİR SOSYAL KONUT PROJESİ HAYATA GEÇİRMEYİ DÜŞÜNDÜKLERİNİ AÇIKLADI

ÖZKARDAŞ ULUÇAY’A HAZIRLADIKLARI YASA TASARISINI SUNDU

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, hükümetin, ekonomiyi canlandırmaya yönelik çalışma içinde olduğunu; şehirlerde bir sosyal konut projesi hayata geçirmeyi düşündüklerini ve bununla ilgili çalışma yapacaklarını açıkladı.

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen)’den bir heyet, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kamu-Sen Başkanı Mahmet Özkardaş, Bakanlığa bağlı dairelerin kadrolarının daha verimli çalışması için yeni teşkilat ve kadro yasalarının yapılmasıyla ilgili katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Yeni Kamu Reformu yasasının gündemde olduğu bu zamanda, Bakan Uluçay’ın talimatıyla yeni bir yasa tasarısı hazırladıklarını belirten Özkardaş, bazı noktaları günceleştirdiklerini , bazı adaptasyonlar yaptıklarını kaydetti ve bunu Uluçay’a sundu.

Göreve yeni geldiği zaman Uluçay’la yaptıkları  görüşmenin kendilerini cesaretlendirdiğini, dile getiren Özkardaş, yasa tasarısının ivedilikle hükümete sunulmasını, tasarının  ilgili komitelere gitmesini umduğunu kaydetti.

Ülkede ekonomik krizin büyük boyutta olduğunu belirten Özkardaş, ilk kez belli bir metrekarede mütevazi bir yeni konut yaptıran kişilere bazı harç ve vergi indirimleri uygulanması yönünde Bakanlığın çalışma yapmasını istedi.

Ülkede, tarımsal alanların “gelişigüzel konutlarla, planlama yapılmadan  sürekli işgal edildiğini” dile getiren Özkardaş, bu konuda hassas olduklarını ifade ederek iş birliğiyle kalan tarım alanlarının kurtarılması temennisinde bulundu.

ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da, Kamu-Sen tarafından hazırlanan taslağın Kamu Reformu Yasası’nın Meclis’e sunulmasıyla aynı zamanlara denk gelmesinin ve birlikte Meclis’e sunulabilme ihtimalinin iyi olduğunu kaydetti.

Sivil toplum örgütleri ve sendikalarla ülkenin daha ileriye gidebilmesi için, ihtiyaç duyulduğu alanlarda birlikte çalışmalar yürütülebileceğini dile getiren Uluçay, verdikleri emekten dolayı hem Kamu-Sen ilgililerine hem de Bakanlık’tan çalışmaya katkı koyanlara teşekkür etti.

Uluçay, ekonomik sıkıntıların arttığı bir dönemden geçildiğini, ekonomiyi canlandırmak amacıyla Bakanlar Kurulu’nda bir çalışma yapıldığını dile getirdi.

Uluçay, ev satın  almak ya da yaptırmak isteyen ilk alıcılara uygulanan bir takım ücretlerde indirim sağlanmasını, çeşitli finans kuruluşlarıyla da görüşüp uzun vadeli finansman imkanı yaratmayı düşündüklerini anlattı.

SOSYAL KONUT PROJESİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILACAK

Şehirlerde bir sosyal konut projesi hayata geçirmeyi de düşündüklerini kaydeden Uluçay, bununla ilgili bir çalışma yapacaklarını, devletin sadece aracılık yapacağını söyledi.

Sahip oldukları evleri tamir etmek ya da eşyalarını yenilemek isteyenler için de daha uzun vadeli finansman, kredilendirme imkanı yaratarak, bir moral ve  motivasyon vermeyi planladıklarını kaydeden Uluçay, bu yönde çalışmaları olduğunu da belirtti.

Uluçay, tarımsal arazilerin bir bütünlük içinde değil de dağınık bir şekilde kullanılmasını istemediklerini, tarım arazilerinde ülkenin ihtiyaç duyduğu ekimin yapılabilmesi için sürekli elde tutulması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Bu konuda da bir tasarruf kullanılacaksa önceliğin eşdeğer sahiplerinde olduğunu düşündüklerini, eşdeğer uygulamalarında hala mağdur olanlar bulunduğunu ifade  etti.

Uluçay, geçen yıl  kiralanan  tarım arazisi miktarını bu yıl artırdıklarını ve Haziran ayında bunu yeniden artırarak uygulamaya koyacaklarını da belirtti.

GİRNE’DE YAŞANAN SEL

Kabulü sırasında bir gazetecinin, geçtiğimiz günlerde Girne’de yaşanan ve bazı iş yerleriyle otelleri etkileyen selin, derelerin taşmasından kaynaklandığının  söylendiğini hatırlatması ve bu konuda bir çalışma olup olmadığının sorulması üzerine de Bakan Uluçay, dağdan gelen derelerin önlerine bentler yapılması, derelerin ıslah edilip sularının denize akmasının sağlanması gerektiğini kaydetti.

Bu konuda çalışmalar  ve gerekli tespitlerin yapıldığını dile getiren Uluçay, çalışmaların başlatıldığını, yıl içinde tamamlanması gerektiğini kaydetti.

Bu konuda Su İşleri Dairesi’nin başlattığı bazı çalışmalar olduğunu, bunları hızlandıracaklarını kaydeden Uluçay, Kaymakamlığın bu konuda  görev üstlendiğini, ilgili daireleri de toplantıya çağıracağını ve birlikte çalışmaların gerçekleştirileceğini söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.