1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZKARDAŞ'TAN DEMYAK AÇIKLAMASI
ÖZKARDAŞ'TAN DEMYAK AÇIKLAMASI

ÖZKARDAŞ'TAN DEMYAK AÇIKLAMASI

Özkardaş'tan Demyak Açıklaması

A+A-

ÖZKARDAŞ: “OLAY YANGINDAN ÖNCE BENİM BİLGİME GELDİ...”

“HEMEN MUKAYYİDE AKTARDIM… DENETLEME SAĞLIKLI OLSUN DİYE İSTİFA ETTİM”

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Devlet Memurları Yardımlaşma Kooperatifi’nin (DEMYAK) Gazimağusa şubesindeki usulsüz işlemlerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Bugün 18.30’da KAMU-SEN binasında gerçekleşen basın toplantısında Kamu-Sen Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Özkardaş, çıkan haberlerin aksine, hesaplardaki uyuşmazlık incelemesinin yangın sonrası gerçekleşen denetlemeyle değil, Gazimağusa DEMYAK'taki personelin kendisini 10 gün önce konuyla ilgili bilgilendirmesiyle başladığını anlattı.

Personelin kendisini bilgilendirmesi sonrası konuyu hemen Kooperatif Şirketler Mukayyidi’ne aktardığını, böylece denetim ve incelemenin başladığını söyleyen Özkardaş, “Denetleme ve incelemenin sağlıklı olması adına DEMYAK Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden o gün istifamı verdim” dedi.

Gazimağusa DEMYAK çalışanlarının istenilen belgeleri ve bilgileri incelenmesi için sunduğunu ifade eden Özkardaş, “DEMYAK, ne zor durumda, ne de ödeme güçlüğü içindedir” diye konuştu.

Lefkoşa Merkez DEMYAK’ta tüm işlemlerin yapılmakta olduğunu, Gazimağusa şubesindeki işlemlerin ise denetim ve incelemenin tamamlanması için kısa bir süreliğine durdurulduğunu ifade eden Özkardaş, şubenin çok kısa zamanda hizmete devam edeceği yönünde bilgi aldığını kaydetti.

Hak-İş’ten aldıkları kredi konusunda da açıklama yapan Özkardaş, kendilerine gelen kredi taleplerinin çok fazla olduğunu, bunu karşılamak için Kooperatif Merkez Bankası’ndan talepte bulunduklarını, bu talepleriyle ilgili olumlu sonuç alamayınca Hak-İş’ten 1 milyon 100 bin TL borç aldıklarını anlattı.

Açıklamasının sonunda “Bugüne kadarki yaşamımda verdiğim onurlu ve dürüst mücadelede üyelerimizin ve halkımızın arasında kazanmış olduğum güven ve saygınlığı sarsacak bir tutum içerisine hiç girmedim ve girmem de asla düşünülemez” diyen Özkardaş, Kamu-Sen’in birlik ve beraberlik içinde olduğuna vurgu yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.