1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZKENT DE MALİ SUÇTAN YARGILANACAK
ÖZKENT DE MALİ SUÇTAN YARGILANACAK

ÖZKENT DE MALİ SUÇTAN YARGILANACAK

Özkent de mali suçtan yargılanacak

A+A-

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR: Fetüs soruşturması kapsamında uzun süre tutuklu kalan daha sonra teminatla serbest bırakılan 8 zanlı bu kez Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yargıç huzuruna çıkarıldı. 8 zanlı ile kızının hesaplarını boşaltan Dr. Verda Özkent Tunçbilek’in annesi Özken Özkent’in tutuksuz yargılanmasına karar verdi

Devrim DEMİR  
KKTC’de büyük yankı uyandıran “Çocuk düşürmeye teşebbüs”, “Suçu örten” suçlaması ile tutuklanarak uzun bir tutukluluk süresi geçiren dördü doktor 8 kişi, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkartıldı.

Tutuklu bulundukları sürede Mali Suçlarla Mücadele Şubesi, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Öztunç Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek ile Dr. Rasiha Serdaroğlu, Ebe Ayşegül İşbilen, emekli hemşire Taner Okburan, sekreter Cemaliye Ölmez ve şoför Aziz Doğgün’ün hesaplarını incelemeye aldı.

Soruşturma kapsamında Dr. Verda Özkent Tunçbilek’in annesi Özken Özkent’in kızının hesabındaki parayı kendi hesabına aktardığı tespit edildi.

Polis, Özkent aleyhinde soruşturma başlatıldı.

Zanlıların Mart ayında banka hesaplarına mahkeme emri ile 30 gün tedbir amaçlı el konulmasına emir verilirken, 6 Nisan tarihinde tüm zanlıların mal varlıklarına 6 ay tedbir konuldu.

Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nin zanlılar hakkında başlattığı soruşturma tamamlandı.

Aleyhlerine soruşturma başlatılan 9 kişi, dün teminat talebiyle Lefkoşa’da tutuksuz mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli polis çavuşunun beyanın ardından zanlıların Nisan ayında “Çocuk düşürmeye teşebbüs”, “Suçu örten” suçlaması ile ileride yargılanmak üzere yüksek meblağlarda teminatla serbest bırakıldıklarını belirtti. Avcıoğlu,  Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Öztunç Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek ile Dr. Rasiha Serdaroğlu, Ebe Ayşegül İşbilen, emekli hemşire Taner Okburan, sekreter Cemaliye Ölmez, şoför Aziz Doğgün ve Özken Özkent’in ileride yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak serbest bırakılmalarına emir verdi.

Anne Özkente’de dava okundu

Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Ersan Yaran mahkemede verdiği ifadede, Mart ve Nisan ayında zanlıların banka hesaplarına ve mal varlıklarına mahkeme emri ile tedbir konduğunu, Dr. Verda Özkent Tunçbilek’in annesi Özken Özkent’in ise kızının tutuklu bulunduğu sürede hesabındaki paraları kendi hesabına aktardığının tespit edildiğini belirtti. Özkente dava okunduğunu belirten Yaran, zanlıların soruşturmaya etki edebilecekleri bir durumun olmadığını belirterek, ileride yargılanmak üzere teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.