1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZKER ÖZGÜR ANILDI
ÖZKER ÖZGÜR ANILDI

ÖZKER ÖZGÜR ANILDI

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’nin eski genel başkan ve milletvekillerinden,

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’nin eski genel başkan ve milletvekillerinden, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) kurucularından Özker Özgür ölümünün 8. yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Özgür’ün kızı Münevver Özgür Özersay’ın konuşmasıyla başlayan törende saygı duruşunun ardından sırasıyla, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu birer konuşma yaptı.

Törene, çok sayıda siyasetçi, Özgür’ün sevenleri ve ailesi katıldı.
Münevver Özgür Özersay konuşmasında, 16 yaşındayken babasının kendisine New York’ta n getirdiği ‘Yaşamak Sevmek ve Öğrenmek” isimli kitapta yer alan ‘yapmadığın şeyler’ isimli şiiri okudu.

İZCAN

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Özgür’ün Kıbrıslı Türkler için barış ve demokrasi için emek veren kişilerden olduğunu ve yaşamı boyunca Kıbrıs’ın birliği bütünlüğü için uğraştığını vurguladı.

Ülkenin hala aynı kavgayı verdiğine işaret eden İzcan, doğru mücadele yönteminin Özgür’ün yürüdüğü yol olması nedeniyle her geçen gün fikirlerinin ve hedeflerinin daha iyi anlaşıldığını söyledi.

İzcan, Özgür’ün mücadele ettiği konular ve hedefleri için çalışmaya devam edeceklerini de belirtti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise, Özker Özgür için söylenebilecek birçok iyi şey olduğunu ve bunları hak ettiğini kaydederek, Özgür’ün başlattığı mücadelenin ancak Kıbrıs sorununda varılacak çözümle hedefine ulaşacağını söyledi.

Kıbrıs Sorununun erken bir zamanda çözümlenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Yorgancıoğlu, bununla birlikte, kurumsal yapının güçlenmesi, demokrasinin gelişmesi için hep birlikte siyasi iradeye sahip çıkmak gerektiğini belirtti.

TALAT

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, Özker Özgür’ün barış savaşçısı olduğunu ifade ederek, Özgür’ün hiçbir zaman demokrasiden taviz vermediğini ve Kıbrıs Türk kimliğini koruma ve geliştirme noktasında da esnek olmadığını söyledi.

Özgür’ün bir tek çözüme ulaşmak için esnek davranmak gerektiğine inandığını dile getiren Talat, bugün de çözüm için ilkelerden vazgeçmeden çözüm sürecine destek vermek gerektiğini belirtti.

Talat, Özker Özgür’ün ve eşi Zehra Özgür’ün ruhlarının çözüme ulaşıldığı zaman tam olarak dinleneceğini ifade etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, 8 yılın kısa bir zaman olmadığını ama sevilen ve topluma emek vermiş kişilerin hatıraları, kalbi, insanlığı ve fikirleriyle hep yanımızda olduğunu belirtti.

Özgür’ün siyasi yaşamda farklı görüşleri olsa da, kimseyi rencide etmeden net konuşan bir kişi olduğunu belirtti ve “Benim yakın dostumdu” dedi.

Özgür’ün görüşlerini halka aktarıp kabul ettirebilen, barış yanlısı bir kişi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Özker Özgür ve eşinin değerli hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.