1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZTOPRAK: “DİLEĞİM BARIŞ VE HUZUR DOLU YENİ BİR DÜNYA”
ÖZTOPRAK: “DİLEĞİM BARIŞ VE HUZUR DOLU YENİ BİR DÜNYA”

ÖZTOPRAK: “DİLEĞİM BARIŞ VE HUZUR DOLU YENİ BİR DÜNYA”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayımladığı mesajda;

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayımladığı mesajda; savaş zulmünün tüm dünya milletleri için ortadan kalkmasını, barış ve huzur dolu yeni bir dünya yaratılmasını diledi.

DAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak mesajında; 2’nci Dünya Savaşı’nın başladığı 1 Eylül tarihinin tüm dünyada ‘Barış Günü’ olarak kabul edildiğini anımsatarak, dünyanın içinde bulunduğu aşamada, barış kavramına çok ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Öztoprak, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana dünya genelinde savaşların hiçbir zaman azalmadığını, aksine çoğaldığını kaydederek, dünyanın çeşitli bölgelerindeki savaşları büyük bir üzüntüyle takip ettiklerini ve çoğu zaman yaşanan dramlar karşısında gözyaşlarını tutamadıklarını belirtti,.

“Dünyada yaşanılan şiddetin, savaşların ve acıların her geçen gün arttığı bir dönemde, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde barışa hasret kaldık. Dileğim savaş zulmünün tüm dünya milletleri için ortadan kalkması, barış ve huzur dolu yeni bir dünya yaratılmasıdır” diyen Öztoprak, Kıbrıs’taki iki toplum arasında senelerdir süregelen sorunun artık bir çözüme kavuşması ve iki toplumun da çıkarlarını gözetecek kalıcı bir çözümün hayata geçirilmesi temennisinde bulundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.