1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT: “AVRUPA’DA OKUYAN ÖĞRENCİLERİN DE BURS HAKKI OLMALI”
ÖZYİĞİT: “AVRUPA’DA OKUYAN ÖĞRENCİLERİN DE BURS HAKKI OLMALI”

ÖZYİĞİT: “AVRUPA’DA OKUYAN ÖĞRENCİLERİN DE BURS HAKKI OLMALI”

ÖZYİĞİT: “AVRUPA’DA OKUYAN ÖĞRENCİLERİN DE BURS HAKKI OLMALI”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, KKTC ve Türkiye’de okuyan öğrenciler gibi Avrupa ülkelerinde öğrenim gören öğrencilerin de burs hakkı olması gerektiğini vurguladı.

Özyiğit, Avrupa Kıbrıslı Öğrenci Platformu’nun (AKÖP) bu yönde başlattığı mücadeleyi yerinde ve haklı bulduklarını belirterek, TDP olarak platforma bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

TDP’den verilen bilgiye göre, TDP Genel Başkanı Özyiğit, AKÖP temsilcilerinden oluşan heyeti kabul etti. TDP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmeye, TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, TDP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Asım İdris, Mehmet Burhan ile Parti Meclisi Üyesi Serkan Bülbülcü de katıldı.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit kabulde yaptığı konuşmada, öğrencilerden, burs ile ilgili başlatılan hak arama mücadelesi, yurtdışında karşılaştıkları zorluklar ve yaşadıkları sorunlara yönelik bilgiler aldı. Özyiğit, çok parlak bir gelecek vaat eden gençlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KKTC ve Türkiye’de öğrenim gören Kıbrıslı Türk öğrenciler burs alırken, Güney Kıbrıs dahil Avrupa ülkelerinde öğrenim gören öğrencilerin burs almamasının, doğru olmadığı gibi eşitlik ilkesine de aykırı olduğunu vurguladı.

Özyiğit, burs tüzüğünde yer alan “3. Ülkeler” ibaresinin yanlışlığına dikkat çekti, “Eğitimde ve sağlıkta tasarruf olmaz derken tam da bu gibi olayları kastetmekteyiz. Ülkenin geleceğini şekillendirecek, aldıkları eğitimle ülkenin gelişmesine ve ileri gitmesine katkı sağlayacak gençlere burs vermemek hangi amaca hizmet eder anlamak mümkün değildir” dedi.

Bazı kesimlerin, “Avrupa ülkelerinde öğrenim gören gençler ülkelerine geri dönmüyorlar, o nedenle burs verilmemesi gerekir” yaklaşımında olduklarını savunan Özyiğit, “2 yanlış bir doğru etmez. Yapılması gereken, gençlere burs vermemek değil, bu gençlerimizi adaya döndürecek bir yapıyı kurmaktır” dedi.

Özyiğit, burslarla ilgili bir düzenleme yapılacaksa da bunun adaletli ve eşitlik ilkesine uygun olarak yapılması gerektiğine dikkat çekti.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, Avrupa Kıbrıslı Öğrenci Platformu tarafından Lefkoşa’da Salı günü gerçekleştirilecek olan eyleme TDP Gençlik Örgütü’nün destek vereceğini de söyledi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.