1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT BAKAN BAKIRCI’YI ELEŞTİRDİ
ÖZYİĞİT BAKAN BAKIRCI’YI ELEŞTİRDİ

ÖZYİĞİT BAKAN BAKIRCI’YI ELEŞTİRDİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’nın,

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’nın, "bürokratlarıyla birlikte gerçekleştirdiği Marsilya ziyaretinin masraflarının bir Taş Ocağı firması tarafından karşılanmasının" kabul edilemez olduğunu ifade ederek, Bakan Bakırcı’yı istifaya davet etti.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, “Bakırcı’nın bir haber sitesine konuşarak iddiaları doğruladığını ve eşi hariç ziyaretin masraflarının söz konusu firma tarafından karşılandığını itiraf ettiğini” söyleyen Özyiğit, “Bakırcı’nın bundan sonra yapması gereken özür dileyerek istifa etmesidir” dedi.

Konunun yalnızca Bakan Bakırıcı’nın kişisel meselesi değil, aynı zamanda bir hükümet sorunu olduğunu da savunan Özyiğit, konuyla ilgili Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın da kamuoyuna açıklama yapma zorunluluklarını olduğunu öne sürdü.

Özyiğit şöyle devam etti:

“Bakanın, 2 müdürü ile bir iş adamının finansal desteği ile ‘araştırma yapılacak’ gerekçesiyle yurtdışına gitmesinin savunulacak hiçbir yanı yoktur. Bu en basit tanımı ile etik dışı ve ahlaki değerlerden yoksundur. Bu tür ilişkilerin olduğu yerde, akıllara her türlü soru işaretinin gelmesi doğaldır. Sayın Bakan ‘vicdanım rahat’ diyerek, sayın Yorgancıoğlu ile sayın Denktaş da susarak bu konuyu geçiştiremez.”

Özyiğit, Kalecik’te bir alana ihalesiz olarak su arıtma tesisi kurulduğu ve atıl durumda bırakıldığı yönündeki iddiaların da açıklığa kavuşturulması zorunluluğu olduğunu ifade etti.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, Bakırcı’nın bugüne kadar yaptığı ve yapmadığı icraatlarla “sınıfta kaldığını” iddia ederek, Bakırcı’nın göreve geldiği ilk günlerde “ülkeye 5-6 taşocağının yeterli olduğu” gerçeğini belirtmesine karşılık, bu güne kadar konuyla ilgili hiçbir girişim yapılmadığını öne sürdü.

Özyiğit, Bakırcı’nın “Neredeyse bütün ülkeler ihtiyaçlarını kendi kaynaklarından karşılıyor. Burada önemli olan doğru yöntemleri kullanmak ve çevreye en az zarar verecek metotları uygulamaktır" söylemi ile hem kendi söylediğini inkar ettiğini hem de taş ocakları sayısını azaltmaktan vazgeçtiğini ortaya koyduğunu iddia etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.