1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT: “BARIŞ GÜÇLERİ DAHA AKTİF OLMALI”
ÖZYİĞİT: “BARIŞ GÜÇLERİ DAHA AKTİF OLMALI”

ÖZYİĞİT: “BARIŞ GÜÇLERİ DAHA AKTİF OLMALI”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkedeki sorunların anası olarak nitelediği “Kıbrıs sorununun” bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

A+A-

ÖZYİĞİT: “BARIŞ GÜÇLERİ DAHA AKTİF OLMALI”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkedeki sorunların anası olarak nitelediği “Kıbrıs sorununun” bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirterek, ülkedeki çözüm ve barış güçlerinin birlikte hareket edip daha aktif olması gerektiğini vurguladı.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Anıl Kaya başkanlığındaki Aydınlık Yarınlar Hareketi heyetini kabul etti. TDP Genel Merkezi’nde yer alan görüşmede TDP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Varoğlu da hazır bulundu.

TDP Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, konuşmasında, ülkenin çok anlamlı ve çetin günlerden geçtiğini, çözümsüzlük nedeniyle Kıbrıslı Türklerin halen uluslararası hukuk dışında oldukları bir süreç yaşandığını ifade ederek, 11 Şubat’ta imzalanan otak metin ile müzakere sürecinin başlamasının olumlu olmakla  birlikte, sürecin çok yavaş ilerlediğini kaydetti.

Özyiğit, kısa sürede çözüm yönünde daha çok adım atılması gerektiğini vurgulayarak, TDP olarak Kıbrıs sorununun çözümü yönünde aktif bir çalışma yürüttüklerini, gerek yurtdışında gerekse adanın her iki tarafında muhataplarla sürekli görüşmeler yaptıklarını belirtti ve “Kıbrıslı Türkler olarak da ayağa kalkmalıyız. Birileri bizim adına planlar yaparken, Kıbrıslıların bu sürecin dışında kalması doğru değildir. Kıbrıslılar olarak bu planda nelerin olması veya olmaması gerektiğini açıkça haykırmalıyız” dedi.

“Kıbrıs’taki çözümsüzlük sürecinden acı çeken Kıbrıslılar olduğunu, bu koşullar nedeniyle binlerce Kıbrıslı gencin göç ettiğini, çözümsüzlük koşulları nedeniyle, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da Kıbrıslı olduğunu” söyleyen Özyiğit, buna artık bir son vermek gerektiğini, çözümle birlikte yurtdışında bulunan insanların da ülkeye geri dönüşlerinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

“SİVİL-DEMOKRATİK BİR ANAYASA ARZULAMAKTAYIZ”

Çözümsüzlük koşulları nedeniyle ülkede çok ciddi sıkıntılar yaşandığını, halen sivil-demokratik bir Anayasa bulunmadığını savunan Özyiğit, Anayasa konusunda bazı değişikliklerin gündemde olduğunu,  buna sıcak baktıklarını, ancak sivilleşmenin temeli olan geçici 10. maddenin gündemde olmamasının ciddi bir eksiklik olduğunu ileri sürdü.

Özyiğit, “Biz sivil-demokratik bir anayasa, ülkede her kesimin sesinin daha yükse sesle çıkacağı, farklılıkların güzel bir mozaik şekline dönüşeceği bir yapı arzuluyoruz” dedi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin büyük ortağı CTP’nin muhalefette olduğu dönemde söylediği ne varsa hükümete gelince ters yüz etmeye başladığını savunarak, sınavsız münhalsiz 11 kişinin istihdam edildiğini, CTP’li bakanların konuya ilişkin “mağdur olanları aldık” ve “herkese duyursaydık başkaları da müracaat ederdi” şeklinde “özrü kabahatinden büyük” açıklamalarda bulunduklarını, yapılanların tamamen partizanlık olduğunu iddia etti ve “UBP yapınca partizanlık CTP yapınca doğru olmaz. Yanlış yanlıştır” dedi.

Özyiğit, ülkede açık, şeffaf ve hesap verebilir bir yapı kurulmasının elzem bir gereklilik olduğunu da vurguladı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.