1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÖZYİĞİT: “CTP DE UBP DE EMEKLİLERİ MAĞDUR ETTİ”
ÖZYİĞİT: “CTP DE UBP DE EMEKLİLERİ MAĞDUR ETTİ”

ÖZYİĞİT: “CTP DE UBP DE EMEKLİLERİ MAĞDUR ETTİ”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, emeklilerin hem CTP döneminde, hem de UBP dönemlerinde büyük mağduriyete uğradığını söyledi.

A+A-

ÖZYİĞİT: “CTP DE UBP DE EMEKLİLERİ MAĞDUR ETTİ”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, emeklilerin hem CTP döneminde, hem de UBP dönemlerinde büyük mağduriyete uğradığını söyledi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, TDP Lefkoşa milletvekili adayları seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Daire ziyaretleri çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığını ziyaret eden adaylar, sivil toplum örgütü ziyaretleri çerçevesinde ise, Emekliler Derneğini ziyaret ettiler. Ziyaretlerde TDP’nin ‘Zamanı Geldi’ adlı seçim bildirgesi ile aday tanıtım broşürleri dağıtıldı.

CEMAL ÖZYİĞİT

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada,  ülkede özellikle son yıllarda mağdur olan kesimlerin başında emeklilerin geldiğini belirterek, emekliler derneğinin hak arama mücadelesini, takdirle karşıladıklarını ve her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

Emeklilerin yalnızca son UBP Hükümeti döneminde değil, geçmiş CTP hükümeti döneminde de büyük mağduriyete uğratıldığını ileri süren Özyiğit, UBP emekli maaşlarından kesinti yaparken, CTP’nin de yarattığı bütçe açıklarını kapatmak için Emekli Sandığı Fonundaki 168 trilyonu gasp ettiğini anımsattı.

1974’ün ardından Kıbrıs’ın Kuzey’inde yağma-talan-vurgun düzeni kurulduğunu, KİT’lerin çiftlik olarak görüldüğünü iddia eden Özyiğit, bu düzene son verme zamanının geldiğini ifade etti.

“Sömürgeci İngiliz’e, Faşist Eoka’ya direnen Kıbrıs Türk halkı kendi yok oluşunu öngören paketlere elbette karşı çıkacak ve direnecektir” diyen Özyiğit, dayatma paket çerçevesinde emekli maaşlarından yapılan uygulamaya da direnildiğini ve sonunda zafer kazanıldığını kaydetti.

Verilen mücadelenin bitmediğini, TDP’nin de aydınlık yarınlar, Kıbrıs Türk Halkının kendi evinin efendisi olması ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomik yapı oluşturması mücadelesi verdiğini kaydeden Özyiğit, “Özelleştirme denen illete, sendikasızlaştırmayı, işsizliği ve göçü dayatan paketlere karşı durduk ve duracağız. Artık, çocuklarımız göç etmesin. Mücadelemiz bunun içindir” dedi.

Özyiğit, “CTP hükümeti bütçe açıklarını kapatmak için emekli sandığı fonundaki 168 trilyona el koyarken, UBP ise emeklilerin maaşlarından kesintisi yaptı. ‘Geriye dönük ödeyeceğim’ dedi, onu da yapmadı” dedi. 
TDP iktidarında mutlaka hesap sorulacağını da kaydeden Özyiğit, “Bizim kimseden korkumuz yoktur. CTP ile UBP birbirlerinin karanlık dosyalarını saklarken, biz sizlere hesap sormanın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.