1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDENYİYLE MESAJ YAYINLADI
ÖZYİĞİT DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDENYİYLE MESAJ YAYINLADI

ÖZYİĞİT DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDENYİYLE MESAJ YAYINLADI

ÖZYİĞİT DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDENYİYLE MESAJ YAYINLADI

A+A-

TDP Genel Sekreteri Cemal Özytiğit, Kıbrıs Türkü’nün demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinde daima en ön saflarda yer alan öğretmenlerin, her şeye rağmen, halkı aydınlık yarınlara taşımak için, son derece büyük bir özveriyle çalışmakta olduğunu belirtti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Özyiğit 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, Kıbrıs Türk Öğretmeninin, sömürge döneminde Atatürk devrimlerini benimsediğini ve gece gündüz demeden bunları halka benimsetmeye çalıştığını, Kıbrıslı Türklerin de  öğretmenlerin gösterdiği bu aydınlık yoldan yürüyerek sömürgecilere, faşist EOKA çetelerine ve içdeki gerici mihraklara karşı direnerek dilini, dinini, inançlarını ve kendi kültürel değerlerini koruyup geliştirdiğini anlattı.

Kıbrıs Türk öğretmeninin kutsal görevini yaparken birtakım zorluklarla da boğuşmak zorunda kaldığını kaydeden Özyiğit, “Fakat Kıbrıs Türk Öğretmeni zorluklara da göğüs gererek görevini fazlasıyla yerine getirmektedir. Ancak günümüzde AKP’nin dayatmalarıyla Kıbrıslı Türklerin dili, dini, inanç ve gelenekleri sorgulanmakta ve değiştirilmesi için İlahiyat Koleji açma gibi adımlar atılmaktadır. İşin ilginç ve düşündürücü yanı tüm bunlara karşı olduğunu söyleyerek halkın oylarıyla hükümete gelen CTP /BG ağırlıklı hükümet, muhalefette iken söylediklerini yalayıp yutarak koltuk uğruna dayatmalara boyun eğmektedir” dedi.

Diğer yandan eğitim sisteminin hala daha yaz-boz tahtası olmaktan kurtulamadığını, okullarda yığınla sorun olduğunu kaydeden Özyiğit, “Mezunlarının önemli bir bölümü göreve başlatılmayan Ataürk Öğretmen Akademisi kapanma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Orta eğitimde ise yazılı sınavı geçen öğretmenler tamamen geçici statüde göreve alınarak, dört ay sonra yeni bir sınav tehdidiyle çalışmak zorunda bırakılmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

Özyiğit şöyle devam etti:

“TDP olarak, Kıbrıs Türkü’nün sivilleşme, demokratikleşme, kendi evinin efendisi olma, Kıbrıs Sorunu’nun çözümü ile birlikte kalıcı barışa ulaşma ve savaşsız-sömürüsüz bir dünya için birlikte mücadele ettiğimiz saygıdeğer öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlar, kutsal görevlerinde başarılar dileriz.”

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.