1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT: “EĞİTİMDE DEVLET POLİTİKASI VE UZLAŞI ŞART”
ÖZYİĞİT: “EĞİTİMDE DEVLET POLİTİKASI VE UZLAŞI ŞART”

ÖZYİĞİT: “EĞİTİMDE DEVLET POLİTİKASI VE UZLAŞI ŞART”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, eğitimde devlet politikası oluşturmanın ve uzlaşının şart olduğunu vurguladı.

A+A-

TDP GENEL SEKRETERİ ÖZYİĞİT: “EĞİTİMDE DEVLET POLİTİKASI VE UZLAŞI ŞART”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, eğitimde devlet politikası oluşturmanın ve uzlaşının şart olduğunu vurguladı.

Özyiğit, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nu, bir an önce öğretmen sendikalarıyla işbirliği yapmaya ve eğitimdeki sorunları çözmeye çağırdı.

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit yazılı açıklamasında, yarın okulların açılacağını belirterek, yeni ders yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanından sonra ülkedeki eğitim sisteminin göreve gelen her hükümete ve bakana göre şekil değiştirdiğini, başta öğretmen sendikaları olmak üzere toplumun tüm kesimleriyle uzlaşılmadan adımlar atıldığını savunan Özyiğit, bu nedenden dolayı eğitimde sürekli kaos yaşandığını iddia etti.

Değişen hükümetlerin eğitimde sürekli değişiklik yaptığını, bir önceki dönemde alınan kararların sonra gelen hükümet tarafından değiştirildiğini anlatan ve buna; geçmiş hükümetler döneminde kolejlere giriş sınavının kaldırılarak, kolejlerin orta bölümünün kapatılması, ancak hükümet değişir değişmez kolej sınavlarının tekrardan geri getirilmesini örnek gösteren Özyiğit, bu konuda eleştirilerde bulundu ve eğitimde bugüne kadar süregelen “yap-boz” şeklindeki yaklaşım ve alışkanlıklara son verilmesini istedi.

Özyiğit, 1986-87 ders yılında ilkokulların 6 yıldan 5 yıla indirildiğini, ancak şimdi CTP-DP hükümetinin ilkokulların yeniden 6 yıla çıkarılması konusunu gündeme getirdiğine dikkat çekerek, bu yaklaşımı doğru bulmakla birlikte, ani bir kararla değil, iyice tartışılıp uzlaşılarak uygulamaya konması gerekliliğine vurgu yaptı.

Özyiğit, bu tür uygulamaların eğitim sisteminin bütünü içerisinde ele alınması gerektiğini, Bologna Süreci’nin de bu yolda rehber olduğunu ifade etti.

Öte yandan okulların yeni ders yılına yine sorunlarla girdiğini, bina tamirat ve tadilatların bitirilemediğini, kitap-kırtasiye ihtiyacının giderilemediğini ve “en önemlisi” öğretmen münhallarının doldurulamadığını kaydeden Özyiğit, bunun sorumlusunun da erken seçimin yaz döneminde yapılmasını sağlayan UBP ve CTP’nin olduğunu iddia etti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.