1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT: “EĞİTİME SAĞLIĞA YOK, MAKAM ARACINA VAR"
ÖZYİĞİT: “EĞİTİME SAĞLIĞA YOK, MAKAM ARACINA VAR"

ÖZYİĞİT: “EĞİTİME SAĞLIĞA YOK, MAKAM ARACINA VAR"

Özyiğit: “Eğitime Sağlığa Yok, Makam Aracına Var"

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, toplumun büyük çoğunluğunun ekonomik anlamda ciddi sıkıntı çektiğini ve 'para yok' gerekçesiyle eğitim ve sağlık dâhil birçok acil ihtiyacın karşılanmadığını ifade ederek, “böyle bir dönemde, UBP-DP Hükümeti'nin 2 Milyon TL karşılığında 18 resmi makam aracı alması, ülkenin nasıl bir siyasi anlayış tarafından yönetildiğinin açık göstergesi” dedi. 

Özyiğit, TDP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı yazıl açıklamada, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı'nın makam aracını hiç kullanmayarak sattığını anımsatarak, "Birileri makam aracını satar halka verir, diğerleri halktan aldığı paralarla lüks makam aracı alır, yan gelir" ifadelerini kullandı.

Toplumun giderek fakirleştiği, borçlu sayısının arttığı, asgari ücretin sefalet düzeyinde bırakıldığı, emekliye, çalışana yok denecek kadar az artışın yapıldığı, son olarak da 109 kalem ithal ürüne fon getirildiği bir dönemde, hükümetin makam araçları için Milyonlarca TL harcamasının kabul edilemez olduğunu belirten Özyiğit, "Halkın parasını, devletin olanaklarını bu şekilde harcamaya kimsenin hakkı yoktur, olmamalıdır" dedi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkedeki 5 bin dolayındaki engelli vatandaş için devlete ait toplu taşıma aracının olmadığını, Devlet Hastanesinde çok ciddi eksikliklerin bulunduğunu, birçok okulda ciddi eksiklikler olduğunu söyleyerek, “ülkede bunca ciddi sıkıntı yaşanırken, hükümetin önceliğinin makam araçlarının değiştirilmesi olması hem üzücü, hem de düşündürücü” dedi.

Gazimağusa Devlet Hastanesi’ndeki EKO cihazının 2 yıldır çalışmadığını, Sağlık Bakanı Müsteşarı Dana'nın ise cihazın ancak 2017 yılında devreye konacağını açıkladığını anımsatan Özyiğit, "Özellikle kalp hastaları açısından çok önemli olan 70 Bin Euro tutarındaki EKO cihazını yenilemeyeceksiniz, diğer taraftan da kendi rahatınız için 2 milyon TL'ye lüks makam araçları alacaksınız, İnsan sağlığına verilen değer bu mudur, bu nasıl adalettir, bu nasıl anlayıştır anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

“Bağımsız milletvekillerinin desteği ile ayakta durmaya çalışan, halkını düşünmeyen, halkın sorunlarına çare üretmeyen, devlet olanaklarını kullanarak kendilerine menfaat sağlamaya çalışan azınlık hükümetinin karar ve uygulamalarını toplumun iradesine saygısızlıktır” diyen Özyiğit, şöyle devam etti:
"Hükümet yetkilileri öyle anlaşılıyor ki, toplumunu düşünmeyen belirli zümrelere menfaat sağlamaya yönelik siyaset anlayışının bittiğinin farkında değiller. Karar ve uygulamaları, seçmenlerin özellikle son 2 seçimde kendilerine verdikleri mesajları almadıklarının göstergesidir. Ancak şunu çok iyi bilsinler ki, toplumun kendilerine yanıtı bu kez çok daha sert olacaktır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.