1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT: “HANİ SORUN İŞBİRLİĞİ’NDEYDİ?”
ÖZYİĞİT: “HANİ SORUN İŞBİRLİĞİ’NDEYDİ?”

ÖZYİĞİT: “HANİ SORUN İŞBİRLİĞİ’NDEYDİ?”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit...

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Demokrat Parti Ulusal Güçler  (DP-UG) arasındaki hükümet krizi bağlamında yaşanan gelişmeler ile söylemlerin samimiyetten yoksun olduğunu ifade etti.

CTP-BG’li yetkililerin bir süre öncesine kadar, “Hükümette sorun yok”, “DP ile UBP işbirliği yaparsa hükümet bozulur”, “Ortağımız ile görüştük UBP-DP işbirliği kurumsal olacaksa hükümet yıkılır” söylemlerinde bulunduklarını, gelinen aşamada ise hükümetin yol haritasından bahsedilmeye başlandığını anımsatan Özyiğit, “Demek ki sorun işbirliğinde değil, koltukları bırakıp, bırakmamaktaymış” dedi.

Özyiğit yapığı yazılı açıklamada, DP ile UBP’nin işbirliğinin gerçekleşmemesini şart koşan CTP’nin, yaşanan işbirliğinin ardından, hükümetin devamı için “Kıbrıs Sorunu ile reformlarda anlaşırsak tamamdır” demesinin manidar olduğunu kaydetti.

CTP-BG Parti Meclis toplantısının ardından açıklanan kararda hükümetin geleceği ile ilgili UBP-DP işbirliğinin değil, Kıbrıs Sorunu ile reformlarda anlaşılmasının öne çıkarıldığını belirten Özyiğit, “Hani sorun işbirliğindeydi” diye sordu.

Geçmiş UBP Hükümeti döneminde, UBP’nin kurultay süreci nedeniyle ayların boşa harcandığını anımsatan Özyiğit, CTP-DP hükümetinin de göreve gelmesinin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hükümet ortaklarının ilk günden beri kavga içerisinde olduklarını, bu nedenle beklenen icraatların tıpkı UBP döneminde olduğu gibi, sürekli ertelendiğini savundu.

“Reformlara ilişkin takvimleme yapacağız” söylemini “hükümete devam etmek için bahane” olarak niteleyen Özyiğit,“Bir hükümet, yapacaklarına ilişkin yol haritası yapması gerektiğini 6 ay sonra hatırlamaz. CTP hükümete devam etmek istiyorsa bunu çıkar ve açık açık söyler ve hükümete devam eder. Samimiyet ve milletin tepkisi bu şekilde sınanmaz.” ifadelerini kullandı.

Anayasa, Seçim ve Halk Oylaması Yasası ile Siyasi Partiler Yasası’nda değişiklik yapılmasının elzem bir gereklilik olduğunu, TDP olarak bu konuda yıllardır net bir duruş sergilediklerini ifade eden Özyiğit, bu konularda atılacak ileri adımlara TDP olarak destek vermeye hazır olduklarını da açıkladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.