1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT: “İKİ YÜZLÜ SİYASETTEN VAZGEÇİLMELİ...
ÖZYİĞİT: “İKİ YÜZLÜ SİYASETTEN VAZGEÇİLMELİ...

ÖZYİĞİT: “İKİ YÜZLÜ SİYASETTEN VAZGEÇİLMELİ...

Türkiye Cumhuriyeti – Güney Kıbrıs ve Türkiye - KKTC ilişkilerinde “iki yüzlü” olarak sürdürüldüğünü iddia ettiği siyasete bir an önce son verilmesi gerektiğini ifade etti.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit,  Türkiye Cumhuriyeti – Güney Kıbrıs  ve Türkiye - KKTC ilişkilerinde “iki yüzlü” olarak sürdürüldüğünü iddia ettiği  siyasete bir an önce son verilmesi gerektiğini ifade etti.

Özyiğit, Trabzonspor takımının Güney Kıbrıs’ta maç yapmasının  ve Trabzonspor kafilesini taşıyan uçağın doğrudan  Larnaka’ya inmesinin,  “Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımayız söylemlerinin boş ve gerçeklerle bağdaşmadığını ortaya koyduğunu” ileri sürdü.

Özyiğit yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan bu durumun Türkiye ile Güney Kıbrıs’ın diplomatik temaslar yaptığının göstergesi olduğunu iddia etti.

“UÇAĞIN DİREKT LARNAKA’YA İNMESİ OLUMLU ADIM”

Trabzon’dan kalkan uçağın doğrudan Larnaka’ya inmesini önemli ve olumlu bir adım olarak gördüklerini belirten Özyiğit, Türkiye Cumhuriyeti ile Güney Kıbrıs’ın  ilişkilerinin normalleşmesinin olumlu olduğunu kaydetti.

TDP olarak bu tür yaklaşımların barış sürecine ve ilişkilerin normalleşmesine katkıda bulunacağı inancında olduklarını belirten Özyiğit, “Maraş’ın yasal sahiplerine devredilmesi ile atılacak yeni bir adımın, Türkiye ve Kıbrıs’taki tüm hava ve deniz limanlarının karşılıklı ulaşıma açılması ile devam etmesinin de Kıbrıs sorununun çözümüne olumlu katkıda bulunacağına inanıyoruz” ifadeleri kullandı.

Güney Kıbrıs ile Türkiye  arasında ticari ve sportif ilişkiler ile diplomatik temaslar sürüp yoğunlaşırken, Kıbrıslı Türklerin uluslararası camiadan dışlanmaya devam ettiğini savunan Özyiğit, Türkiye’nin, ‘kesinlikle tanımayız’ dediği Güney Kıbrıs  ile ilişkilerini geliştirirken, “KKTC’yi tek tanıyan ülkeyiz” masalı adı altında Kıbrıslı Türkleri kontrol altında tutmaya devam ettiğini iddia etti.

“KIBRISLI TÜRK SPORCULAR DA DÜNYAYLA KUCAKLAŞMALI”

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Türkiye takımları Güney Kıbrıs takımları ile maç yaparken, seyirci konumuna sokulan Kıbrıslı Türk sporcuların da dünyayla kucaklaşmasını sağlayacak adım ve kararların atılması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıslı Türklerin KOP’ta 1960 anlaşmalarından kaynaklanan toplumsal hakları bulunduğunu ve bu haktan yararlanılması gerektiğini kaydeden Özyiğit, çözüme kadar olan süreçte bir ara çözümle birlikte ülke takımlarının Türkiye ve diğer ülke takımları ile maç yapabilmesinin önemine dikkat çekti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.