1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT: “ÖNEMLİ OLAN HÜKÜMETİN DEĞİL, ZİHNİYETLERİN DEĞİŞMESİDİR”
ÖZYİĞİT: “ÖNEMLİ OLAN HÜKÜMETİN DEĞİL, ZİHNİYETLERİN DEĞİŞMESİDİR”

ÖZYİĞİT: “ÖNEMLİ OLAN HÜKÜMETİN DEĞİL, ZİHNİYETLERİN DEĞİŞMESİDİR”

ÖZYİĞİT: “ÖNEMLİ OLAN HÜKÜMETİN DEĞİL, ZİHNİYETLERİN DEĞİŞMESİDİR”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler-Ulusal Birlik Partisi (CTP-BG - UBP) koalisyon hükümetinin kurulmasıyla birlikte, ülkede yeni bir dönemin başladığını, ancak, önemli olanın hükümetlerin değil, zihniyetlerin ve çarpık düzenin değişmesi olduğunu vurguladı.

Toplumun sorunlarının aşılması ve ülkede gerçek anlamda değişim ve dönüşümün sağlanması için, hükümetlerin ve isimlerin değişmesine değil, kararlı, ilkeli, cesaretli ve toplumundan kopmayan siyasi iradeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Özyiğit, CTP-UBP hükümetinde bakan olarak atanan bazı kişilerin geçmiş karnelerinin bu konuda “kırıklarla dolu” olduğunu, bunun da “ciddi endişelere” neden olduğunu kaydetti. 

Özyiğit, yazılı açıklamasında, “CTP-UBP koalisyon hükümetinden sorunların çözülmesi ve halk adına olumlu icraat yapılması yönünde umutları olmamakla birlikte, toplum yararına üretilecek her karara, atılacak her adıma destek olmaya hazır olduklarını açıkladı.

“ÖNEMLİ OLAN İCRAAT…”

Özyiğit siyasilerin vaat ettiklerini yapmamalarının siyasete ve siyasetçiye olan güveni sarstığını da belirterek,  “Önemli olan, programda ne yazdığı değil, ne yapıldığıdır” dedi.   

Başarısız bakanlık dönemi geçiren kişilerin tekrardan bakan yapılmasının toplumla “alay etmek” olduğunu kaydeden Özyiğit, herhangi bir bakanlığa atanan kişilerin en azından o alanla ilgili olması, bilgi sahibi olması gerektiğini, ancak “bazı bakanların uzmanlık alanları ile hiç alakası olmayan bakanlıklara atandığına” dikkat çekti.

UBP’NİN ATAMALARI VE KURULTAY…

Özellikle UBP tarafından yapılan bakan atamalarının kurultay hesabıyla yapıldığı yönünde bir izlenim edindiklerini belirten Özyiğit, temennilerinin parti içi dengeler yerine, toplum yararı doğrultusunda icraat yapılması olduğunu vurguladı. 

“GENÇLİK VE SPORUN ADI BİLE YOK”

Özyiğit, oluşturulan bakanlıklarda “Gençlik” ve “Spor” isimlerinin kullanılmamasının hem büyük bir eksiklik, hem de hata olduğunu savundu.

Yeni hükümetin daha kuruluş aşamasında gençlik ve spora bakış açısını ortaya koyduğunu belirten Özyiğit, bu düşüncenin ayrıca, geçmiş hükümet döneminde gündeme gelen ve tartışmalara neden olan spor alanında TC’nin burada Çalışma Ofisi’nin hayata geçirileceği konusunu da yeniden tartışılır hale getireceğini ifade etti.

“KIBRIS KONUSU ÇOK ÖNEMLİ”

Özyiğit, CTP-UBP hükümetinin Kıbrıs konusu ile ilgili izleyeceği tutumun da son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Özellikle UBP’li bakanlar arasında 2 bölgeli, 2 toplumlu, tek egemenliği ve tek uluslararası kimliği içren federal bir çözüme karşı çıkanlar olduğunu, bu konuda oldukça tutucu bir tavır izlediklerini belirten Özyiğit, BM parametrelerinde ve 11 Şubat belgesinde belirtilen unsurlardan bir adım bile geri adım atılmaması gerektiğini, bu konuda oldukça hassas olduklarını ifade etti.

Artık söz dinlemekten usanan halkın, toplum yararına olumlu icraat yapmayan hükümet partilerine son 2 seçimlerde net bir şekilde mesaj verdiğini anımsatan Özyiğit, “Umarız hükümet partileri bu mesajları almışlardır. Aksi takdirde halkın cevabı bu kez çok daha ağır olacaktır” ifadelerini kullandı.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.