1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT: “PROTOKOL MASASI GÖSTERMELİK”
ÖZYİĞİT: “PROTOKOL MASASI GÖSTERMELİK”

ÖZYİĞİT: “PROTOKOL MASASI GÖSTERMELİK”

Özyiğit, yazılı açıklamasında, “Dostlar alışverişte görsün ve neo-liberal politikalara kucak açan CTP’nin emek karşıtı görünmesini engellemek için mi bu senaryo oynandı” ifadelerini kullandı.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, sendikaların taleplerini görüşmek üzere oluşturulan protokol masasının, “tamamen göstermelik” olduğunun ortaya çıktığını ileri sürerek “Hükümet çalışanlarla alay etti” dedi.

Maliye Bakanı Zeren Mungan’nın sendikalara karşı izlediği tutumun protokol masasının göstermelik olduğunu açıkça ortaya koyduğunu savunan Özyiğit, “Sn. Mungan % 6.89 olan hayat pahalılığının brüt olarak maaşlara yansıtılacağını açıkladı. Madem ki Sn. Bakan sendikaların görüşlerini dinlemeyip kendi bildiğini okuyacaktı, o zaman bu masa niye kuruldu” diye sordu.

Özyiğit, yazılı açıklamasında, “Dostlar alışverişte görsün ve neo-liberal politikalara kucak açan CTP’nin emek karşıtı görünmesini engellemek için mi bu senaryo oynandı” ifadelerini kullandı.

Özyiğit, hükümete, “bir an önce halk düşmanlığını bırakarak, son 3 yılda %40’lara varan hayat pahalılığı altında ezilen, elektrik, akaryakıt ve tüp gaz başta olmak üzere zamlarla beli bükülen, sendikasızlaştırılıp sokağa atılan, göç yasası ile ülkede yaşama şansı verilmeyip göçe zorlanan, pek çok belediyede sosyal güvenlik primleri yatırılmayan çalışanlarla, dar ve sabit gelirlilerin sorunlarına çözüm üretmesi” yönünde  çağrı yaptı.

Özyiğit, eşit işe eşit ücret prensibi ile 1 Ocak 2011’den sonra işe girenlerin maaş ve ücretlerinin daha önce işe girenlerle eşitlenmesi, alt baremlere daha yüksek oranda artış yapılarak gelirlerde adalet sağlanması, özel sektör çalışanlarına da sendikalaşma hakkı tanınarak refah seviyelerinin yükseltilmesi için etkin bir çalışma yapılması gerekliliği üzerinde durdu.

Seçim döneminde halka birçok söz veren CTP /BG ile DP/UG’nin sözlerini tutmadığını, “revize edeceğiz” dedikleri ekonomik pakete boyun eğdiklerini, UBP’nin bıraktığı yerden aynen devam ettiklerini ilerei süren Özyiğit, “Hükümet kendi programında yazanları değil, UBP’nin yarım bıraktıklarını tamamlamaktadır” dedi.

TDP olarak hükümetin bu tutumunu “şiddetle” protesto ettiklerini belirten Özyiğit, çalışanların, üretenlerin sorunlarının çözülmesi ve hakların geriye götürülmemesi noktasında her türlü mücadeleye katkı koymaya hazır olduklarını açıkladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.