1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT: “SAYIN SERTOĞLU’NUN DİRAYETLİ DURUŞUNU DESTEKLİYORUZ”
ÖZYİĞİT:  “SAYIN SERTOĞLU’NUN DİRAYETLİ DURUŞUNU DESTEKLİYORUZ”

ÖZYİĞİT: “SAYIN SERTOĞLU’NUN DİRAYETLİ DURUŞUNU DESTEKLİYORUZ”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) arasında sürdürülen görüşmelere tam destek verdiklerini açıkladı.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri  Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) arasında sürdürülen görüşmelere tam destek verdiklerini, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun bu yönde  attığı adımları desteklediklerini açıkladı.

Kalıcı çözüme ulaşılana dek, FIFA ve UEFA’nın da dahil olduğu bir süreçle, ortak bir noktada buluşulması ve 40 yıllık kapalı kilitlerin açılmasının önemine dikkat çeken Özyiğit,  “Sayın Sertoğlu’nun bu konudaki çalışmalarını ve dirayetli duruşunu destekliyoruz” dedi.

Genel Sekreter Cemal Özyiğit başkanlığındaki TDP heyeti Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu ziyaret ederek Başkan Hasan Sertoğlu ile görüştü.

TDP Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun, FIFA Başkanı Joseph Blatter’in davetiyle KOP Başkanı ile 5 Kasım’da Zürih’te görüşeceğini asımsatan Özyiğit, sürecin tıkanmdan devam ederek olumlu bir sonuca ulaşmasını ümit ettiklerini söyledi.

Özyiğit, federasyonların tamamen özerk, siyasi müdahaleden uzak, kendi iradesiyle karar üreten spor kuruluşları olduğunu belirterek,  KOP ile varılacak mutabakatı onaylama görevinin  bizzat KTFF Genel Kurulu’na ait olacağını, hiç bir siyasi gücün buna müdahale etme hak ve yetkisi bulunmadığını ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.