1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT: “STATÜKODAN YANA BİR KESİM BİLEREK YALAN BİLGİ POMPALIYOR”
ÖZYİĞİT: “STATÜKODAN YANA BİR KESİM BİLEREK YALAN BİLGİ POMPALIYOR”

ÖZYİĞİT: “STATÜKODAN YANA BİR KESİM BİLEREK YALAN BİLGİ POMPALIYOR”

NAMİ, MECLİSTE TEMSİL EDİLEN SİYASİ PARTİLERE HAFTALIK BRİFİNG VERECEK

A+A-

NAMİ, MECLİSTE TEMSİL EDİLEN SİYASİ PARTİLERE HAFTALIK BRİFİNG VERECEK

TALAT: “YARARLI BİR TOPLANTI OLDU”

ÖZGÜRGÜN: “ENDİŞE EDİLECEK BİR KONU YOK”

DENKTAŞ: “KKTC VATANDAŞLARI ARASINDA HİÇBİR AYRIMI KABUL ETMEYİZ”

ÖZYİĞİT: “STATÜKODAN YANA BİR KESİM BİLEREK YALAN BİLGİ POMPALIYOR”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın müzakere sürecinde gelinen aşamayı paylaşmak amacıyla Meclis’te temsil edilen siyasi partilerle yaptığı toplantıda, Müzakereci Özdil Nami’nin siyasi partilere haftalık brifing vermesi kararlaştırıldı.

Cumhurbaşkanlığı’nda bugün saat 15.30’da başlayan ve yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından parti liderleri basına değerlendirmelerde bulundu.

TALAT: “YARARLI BİR TOPLANTI OLDU”

CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı ve heyeti tarafından yürütülmekte olan müzakereler konusunda bilgilendirildiklerini ifade etti.

Toplantıda Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin temsilcilerinin de görüşlerini ilettiğini anlatan Talat, bundan sonra daha sık bilgilendirilme yapılması konusunda mutabakata varıldığını söyledi.

Talat, çok yararlı bir toplantı olduğunu da ekledi.

ÖZGÜRGÜN: “ENDİŞE EDİLECEK BİR KONU YOK”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, verimli bir görüşme olduğunu, özellikle Rum basını kaynaklı spekülatif haberlerin doğru olmadığını gördüklerini belirtti.
 
Toplantıda,  bundan sonra her hafta Müzakereci Özdil Nami’nin partilerin dış ilişkiler sekreterleriyle toplantı yapıp süreçle ilgili bilgi vermesi kararı alındığını dile getiren Özgürgün, “Ben sürecin bundan sonra daha net bir şekilde yürütüleceğini düşünüyorum” dedi.

Rum basınından çıkan spekülatif haberler neticesinde Kıbrıs Türk tarafının eşit siyasi ortaklığı ve mülkiyet gibi konularda bazı tereddütlerin ortaya çıktığını dile getiren Özgürgün, bilgilendirme toplantılarının ve basının bilgilendirilmesinin spekülasyonların ortadan kaldırılması açısından yararlı olacağını belirtti.

“Endişe edilecek bir konu olmadığını söylemek istiyorum” diyen Özgürgün, sürecin BM parametrelerine göre süreceğini ve toprak düzenlemeleri konusunda rahatsız olacak bir şey olmadığını kaydetti.

DENKTAŞ: “KKTC VATANDAŞLARI ARASINDA HİÇBİR AYRIMI KABUL ETMEYİZ”

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş da, bugün ilk kez ciddi anlamda bir bilgilendirme toplantısına katıldıklarını ifade ederek, Özdil Nami’nin partilere haftalık olarak bilgi vermesiyle konuları daha yakından takip edebileceklerini dile getirdi.

Toplantıda ortaya koydukları tavrın, “Kuzey’in Kıbrıslı Türklerin, Güney’in Kıbrıslı Rumların olması ve adanın bütününde müşterek söz sahipliği sağlanması için imzacı taraflardan birinin mutlaka KKTC olması gerektiği” üzerine olduğunu dile getiren Denktaş, KKTC vatandaşları arasında hiçbir ayrımı kabul etmeyeceklerini de ifade ettiklerini söyledi.

Bugünkü toplantının gecikmiş bir toplantı olduğunu söyleyen Denktaş, “Keşke daha önceden yapılabilseydi ama bundan sonrası için daha yakından bir takip mekanizması oluşturuldu” diye konuştu.

Görüşmelerin devam ettiğini ve ortaya çıkacak anlaşmanın günün sonunda referanduma sunulacağını dile getiren Denktaş, “Ortaya kapsamlı bir şeyler çıkmalı ki tavır belirleyelim. Şu anda temkinli ama olumlu bir yaklaşımla katkılarımızı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu katkıları kullanıp kullanmamanın Cumhurbaşkanı’nın kararı olduğunu söyleyen Denktaş, kendilerinin günün sonunda ortaya çıkacak metni inceleyerek olası tehditleri vatandaşa aktaracaklarını dile getirdi.

ÖZYİĞİT: “STATÜKODAN YANA BİR KESİM BİLEREK YALAN BİLGİ POMPALIYOR”

Toplantıda parti görüşlerini aktardıklarını söyleyen TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, “Son derece önemli günlerden geçiyoruz. Akıncı’nın cumhurbaşkanı seçilmesiyle başlayan olumlu havanın ve müzakere sürecinin ne kadar doğru ve isabetli gittiğini bir kez daha müşahede etme fırsatı bulduk” diye konuştu.

Rum tarafında statükodan yana bir kesimin bilerek yalan bilgi pompaladığını ve Türk tarafından belirli kesimlerin bunları speküle etmeye çalıştığını söyleyen Özyiğit, “Yeni bir dönemdeyiz, anlaşmanın eşiğindeyiz. Belirli çıkar odakları her iki tarafta bunu baltalamaya çalışıyor” diye konuştu.

Özyiğit, toprak ve mülkiyet konusunda elbette etkilenecek insanlar olduğunu, ancak bu insanların duygularını istismar ederek onları yalan yanlış bilgilerle kışkırtmaya çalışmanın ülke geleceğine saygısızlık ve saldırı olduğunu kaydetti.

Vatandaşın yeni dönemle ilgili soru işaretleri olabileceğini, kendilerinin vatandaşın duygularını anlayıp saygı duyduklarını ve yeri geldiğince görüşlerini aktarmaya çalıştıklarını söyleyen Özyiğit, kasıtlı haberlere dikkat etmek, bu kasıtlı haberleri yayanları da halkın huzurunda ifşa etmek gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda bilgilendirmenin daha sık yapılması konusunda görüş birliğine varıldığını söyleyen Özyiğit, bunun son derece olumlu ve önemli olduğunu kaydetti.

Yalan haberlere prim verilmemesi için doğru haberlerin sağlanmasının önemine değinen Özyiğit, Kuzey ve Güney’deki barış güçlerinin birlikte hareket etmesinin ve kasıtlı olarak mevcut statükoyu korumaya çalışanlara geçit vermemesinin önemine vurgu yaptı.

Özyiğit, Güney Kıbrıs’ta AKEL ve DİSİ’yle ilişkilerini devam ettirdiklerini, onların Güney’de kendilerinin Kuzey’de yapacağı çalışmaların liderlerin elini güçlendireceğinden emin olduğunu ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.