1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT: “SUÇLULAR CEZALANDIRILMALI”
ÖZYİĞİT: “SUÇLULAR CEZALANDIRILMALI”

ÖZYİĞİT: “SUÇLULAR CEZALANDIRILMALI”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a dün akşam, Limasol’da ELAM tarafından yapılan saldırıyı kınadı;

A+A-

ÖZYİĞİT: “SUÇLULAR CEZALANDIRILMALI”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a dün akşam, Limasol’da ELAM tarafından yapılan saldırıyı kınadı.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Limasol’da 2. Cumhurbaşkanı Talat ile konferansa katılanlara yönelik yapılan saldırıyı kınayarak, sorumluların cezalandırılmaları gerektiğini söyleyerek, suçun cezasız kalması halinde, devamının gelebileceği uyarısında bulundu.

Müzakere sürecinin olumlu bir havada sürdüğü bir dönemde ELAM’ın yaptığı saldırının çözüm sürecinin önüne takoz koymaktan başka amaç taşımadığını belirten Özyiğit, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin soruşturma sürecinin bir an önce başlatılarak yargı sürecinin şeffaf bir şekilde yürütülmesinin toplumlar açısından oldukça önem taşıdığını kaydetti.

Kıbrıs'ta çözüm ve barış istencini dinamitlemeye yönelik bu tür saldırılar karşısında soğukkanlı ve sağduyulu davranarak, barış kültürünün yaygınlaştırılması çabalarının kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini kaydeden Özyiğit, “Barış güçleri bu tür saldırıları bertaraf edecek güçte ve kararlılıktadır” dedi.

Özyiğit, “Saldırganlar şiddetle kınanmalı, sorumlular yakalanmalı ve suç cezasız bırakılmamalıdır. Olayı, ne olduğundan farklı boyutlara çekmeli, ama ne de küçümseyip görmezden gelmeliyiz. Genelleme yaparak tüm Rum toplumunu suçlu ilan etmemeliyiz. Saldırganları kınarken, saldırıya karşı çıkanları da takdir etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

KAMU-SEN’DEN KINAMA...

Öte yandan KAMU-SEN de, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a yapılan saldırıyı kınadı.

Sendika Genel Sekreteri Metin Atan yaptığı yazılı açıklamada, olayın, sonuna yaklaşılan kapsamlı görüşmelere vurulmak istenen bir darbe olduğunu ifade ederek, bu faşist örgütün kapatılması konusunda gerekli adımların atılması yönünde BM ve AB yetkililerine baskı yapılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Rum Yönetimi yetkililerinin de güven artırıcı bir önlem olarak ELAM örgütünü yasa dışı bir örgüt olarak ilan etmeye çağıran Atan, Talat’a yapılan bu saldırıyı esef verici ve kabul edilemez bulduklarını sözlerine ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.