1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT: “ÜRETİCİLERLE DALGA GEÇİLİYOR”
ÖZYİĞİT: “ÜRETİCİLERLE DALGA GEÇİLİYOR”

ÖZYİĞİT: “ÜRETİCİLERLE DALGA GEÇİLİYOR”

Özyiğit: “üreticilerle dalga geçiliyor”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, çiftçilere, ekim dönemine girilmesine rağmen 60 milyon TL’ye yakın alacaklarını vermeyerek, alay edildiğini ileri sürdü.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Özyiğit, Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci ve ilçe yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Kırıkkale köyünü ziyaret etti. Özyiğit, ziyarette yaptığı konuşmada, son dönemde görev yapan hükümetlerin tarım politikasının üreticiyi “perişan” ettiğini iddia ederek, ekim döneminin ortasına gelinmesine rağmen, üreticiye aylar önce ödenmesi gereken alacağının verilmemesini eleştirdi.

“60 MİLYON TL’YE YAKIN ALACAK”

Devletten 60 milyona yakın alacağı bulunan üreticilerin büyük mağduriyet yaşadığını kaydeden Özyiğit, şöyle devam etti:

“Tarım Bakanlığı yetkilileri halen çalışma yaptıklarından bahsetmektedirler. Siz aylar öncesinden yapmanız gereken 14 milyon 400 bin TL’lik doğrudan gelir desteği, 4 milyon 500 bin TL mazot desteği ile 38 milyon TL’lik ürün bedellerini halen ödemeyeceksiniz. Ekim dönemi gelmesine rağmen çiftçinin ekim yapmasının önüne engel koyacaksınız, sonra da halen çalışma yapıldığından bahsedeceksiniz. Bu resmen üreticilerle dalga geçmektir”

Özyiğit, TDP olarak tarımla ilgili sorunlara çözüm yollarının bulunmasını sağlamak amacıyla, Cumhuriyet Meclisi’nde Genel Görüşme yapılması önergesi sunduklarını kaydetti.

KÖPRÜ BÜYÜK TEHLİKE

Dilekkaya-Kırıkkale arasında günde yüzlerce aracın kullandığı köprünün de her an yıkılabileceği uyarısında bulunan Özyiğit, yapılan onca uyarıya rağmen sorunun aylardır çözülmemesinin yetkili makamların bölge halkına bakış açısının göstergesi olduğunu savundu.

Özyiğit, acı bir olay yaşanmadan sorunun ivedi olarak giderilmesi yönünde yetkililere çağrıda bulundu.

TDP KURULTAYI 6 ARALIK’TA

Kasım ayında parti ilçe kongrelerini gerçekleştirmeye başladıklarını kaydeden Özyiğit, TDP’nin 6 Aralık’ta 5’inci Olağan Kurultayı’nı gerçekleşeceğini ifade etti.

Cemal Özyiğit, “Vizyonumuzu çok daha açık ve net bir şekilde toplumun önüne koyacağız” dedi.

BİRİNCİ

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci de konuşmasında, TDP Lefkoşa İlçe kongresinin 30 Kasım’da gerçekleştirileceğini, gerek bölge sorunlarının gündeme getirilmesi, gerekse de parti çalışmalarının sağlıklı bir şekilde bölgelere ulaşması açısından Mesarya bölgesinden temsilcilerin de organlarda yer almasını istediklerini söyledi.

Türkiye’den gelen su konusuna da değinen Özmen Birinci, ülkede suyu yönetecek mühendis ve organizasyon yeteneğinin mevcut olduğuna ve suyun yönetiminin belediyeler açısından hayati derecede öneme sahip olduğuna inandığını kaydetti.

Birinci, suyun özelleştirilmesinin belediyeleri kapatma noktasına kadar taşıyabileceği uyarısında bulundu.

adsiz-019.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.