1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT'TEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!
ÖZYİĞİT'TEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

ÖZYİĞİT'TEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

ÖZYİĞİT: “BEKLENTİMİZ DE UMUDUMUZ DA YOKTUR”

A+A-

ÖZYİĞİT: “BEKLENTİMİZ DE UMUDUMUZ DA YOKTUR”

“TDP İLK SEÇİMLERDE MUTLAKA HÜKÜMETİ OLUŞTURAN PARTİ OLACAKTIR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) koalisyon hükümeti kurma konusunda karar ürettiklerini belirterek, “Her iki partinin hükümet oldukları dönemde yaptıkları icraatlar ortadadır. Dolayısı ile bu yapının toplum yararına icraat yapacağına dair umudumuz yoktur” dedi.

TDP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, Meclis’in bu yapısı itibarıyla kurulacak bir reform hükümetinin sağlıklı olmayacağı yönündeki görüşlerini CTP-BG ile yaptıkları hükümet görüşmelerinde açıkça dile getirdiklerini belirten Özyiğit, son yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra, Meclis’teki yapının halkın iradesini yansıtmadığını, dolayısıyla halkın iradesinin yeniden şekillenmesi gerektiğini kaydetti.

Özyiğit, “CTP-BG/UBP hükümetinde, Kıbrıs sorununa yönelik özellikle UBP içerisindeki çözüm karşıtlarının tutumunun ne olacağının da önemli olduğuna” dikkat çekti.

“TOPLUM YARARINA ÜRETİLECEK KARARLARA DESTEK OLMAYA HAZIRIZ”

Özyiğit, CTP-BG/UBP koalisyon hükümetinden, var olan sorunların çözülmesi ve halk adına olumlu icraat yapılması yönünde umutları olmamakla birlikte, toplum yararına üretilecek her karara, atılacak her adıma destek olmaya hazır olduklarını açıkladı.

Mevcut CTP-BG/DP-UG koalisyon hükümetinin, hükümet programının da içerik açısından oldukça olumlu olduğunu, “ancak her konuda anlaşmazlığı bulunan hükümet ortaklarının programa uyulmaması yönünde tam bir uyum içinde davrandıklarını” savunan Özyiğit, “Hükümet programında yazılanlar kadar, bu programı hayata geçirecek adımlar atmak çok daha önemlidir. Bunun için de siyasi irade gereklidir” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMET PARTİLERİ TOPLUMDAN KOPTU”

Özellikle son yıllarda hükümet partilerinin toplumdan kopuk bir politika izlediklerini, daha da ötesi, kendi tabanlarının iradesine aykırı davrandıklarını, bunun en somut örneğinin de ekonomik paketin uygulanması noktasında yaşandığını öne süren Özyiğit, son iki seçimde değişim, dönüşüm iradesini sandığa yansıtan halkın, ülkede baştan aşağı bir değişim istediğini belitti.

Özyiğit, “Mevcut sistemin kurucuları ve savunucuları bu sistemi değiştiremezler. Değişim, isimlerin ve renklerin değişmesi ile değil, yenilikçi fikirler, ilerici adımlar ve gerçek anlamda siyasi irade ile mümkün olacaktır” dedi.

“TDP EV ÖDEVLERİNİ YAPMAKTADIR”

Son iki seçimin TDP’nin öngörü ve politikalarının halktan onay bulmaya başladığının kanıtı olduğunu belirten Özyiğit, TDP olarak yenilenerek ve toplumla bütünleşerek gerçek değişim ve dönüşümü gerçekleştirme kararlılığında olduklarını söyledi.

TDP olarak ev ödevlerini yerine getirmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını kaydeden Özyiğit, “Parti Tüzüğü’nün yenilenmesinin ardından, programla ilgili çalışma başlatma hazırlığında olduklarını, ekonomiden turizme, tarımdan sağlığa her alanda toplum yararına politikalar üretmek, hem de en iyi kadrolarla halkın karşısına çıkmak için var güçleriyle çalıştıklarını” vurguladı.

“TDP İLK SEÇİMLERDE MUTLAKA HÜKÜMETİ OLUŞTURAN PARTİ OLACAKTIR”

Özyiğit; “Her alanda, her konuda neler yapılması gerektiğini, hükümete geldiğimizde neler yapacağımızı içeren kendi programımızı daha da geliştirmek zorunda olduğumuz bilinci ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TDP, ilk seçimlerde mutlaka hükümeti oluşturan parti olacaktır. Bunu başarmak için uğraş verirken, diğer yandan da hükümete geldikten sonra yapacaklarımızla ilgili şimdiden hazırlıklarımızı sürdürmekteyiz” diye konuştu.

En geniş halk kesimlerini kucaklayarak ve işbirliği anlayışını sürdürerek yollarına devam edeceklerini belirten Özyiğit, “Bu yolu halkla birlikte yürümekte kararlıyız. TDP, değişim sürecinin öncüsü olmaya devam edecektir” dedi.

Ülkede kurulması gerekli yeni düzende TDP’nin mutlaka öncü rol alacağını ifade eden Özyiğit, “TDP daha da güçlenecek ve ülke gündeminde etkin söz sahibi olacaktır. Bayramın hemen sonrasında birçok bölgede daha örgütlerimizi kurmaya başlıyoruz. Ayrıca partiye katımlar da sürmektedir. Bu gelişmeler, hem bizleri mutlu etmekte, hem de sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır. Bu bilinç ile toplum yararına politikalar üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.