1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Paketçinin 'gasp senaryosu'nu polis bozdu
Paketçinin 'gasp senaryosu'nu polis bozdu

Paketçinin 'gasp senaryosu'nu polis bozdu

Polise yalan beyanda bulunarak hırsızlık yapan bir kişi tutuklandı

A+A-

Emine UYSAL

Popeyes isimli işyerinde paket servisi dağıtan ve tahsil ettiği 340 TL parayı bet ofiste harcadığı ileri sürülen zanlı Mikdat Yalçın tutuklandı.

İlk etapta polise, Yenikent bölgesinde bir aracın, motosikletinin önünü kestiğini ve içinden çıkan 4 kişinin kendisini döverek tasarrufundaki 340 TL parayı ve cep telefonunu zorla aldığını söyleyen Mikdat Yalçın, daha sonra sorgusunda bunun gerçek olmadığını itiraf etti.

“Müstahdem tarafından sirkat” ve “Amme fesatçılığı” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı Mikdat Yalçın, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Behrat Mavioğlu, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Ömer Daşgın’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Daşgın, zanlı Mikdat Yalçın’ın 4 Aralık’ta, çalışanı olduğu Popeyes isimli restoranın paket servisinden toplamış olduğu günlük 339 TL 50 kuruş parayı işyerine teslim etmeyerek, bet ofiste harcadığını belirtti.

Polis memuru Ömer Daşgın, zanlının polise ilk beyanında Yenikent’te, kullanımında bulunan işyerine ait motosikletle paket servisi dağıttığı esnada, beyaz renk bir araç tarafından önünün kesilip, araçtan inen 4 kişi tarafından darp edildiğini ve işyerine ait 340 TL nakit para ile cep telefonunun sirkat edildiğini beyan edip, hayali bir suç ile polise yalan ifade verdiğini kaydetti.

Tahkikatın yeni başladığını ve kamera görüntülerinin incelenmesi gerektiğine işaret eden Daşgın, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının iki gün tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı Behrat Mavioğlu, her iki suçla ilgili de iyi bir araştırma yapılması gerektiğini kaydetti. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının, tahkikat amaçlı iki gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.