1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. PAKİSTAN'DA 3 BİN EV YIKILDI, 19 BİN KİŞİ EVSİZ
PAKİSTAN'DA 3 BİN EV YIKILDI, 19 BİN KİŞİ EVSİZ

PAKİSTAN'DA 3 BİN EV YIKILDI, 19 BİN KİŞİ EVSİZ

BÖLGEYE YARDIMLAR SADECE ASKERİ HELİKOPTERLERLE SAĞLANIYOR

A+A-

İran ve Pakistan sınırında önceki gün meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde Pakistan'ın İran sınırdaki Meşkil'de binlerce kişinin evsiz kaldığı ve insanların çaresizlik içinde yardım beklediği bildirildi.

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu, evsiz binlerce kişinin ağaç altlarına sığındığı ve yardım beklediğini, yardım malzemelerinin sadece askeri helikopterlerle taşındığını duyurdu.

Ordunun, aralarında sağlık ve yardım-kurtarma ekibinin bulunduğu 300 kişilik bir grubu götürdüğü, yardımların geniş bir bölgede ancak askeri araçlarla ulaştırılabildiği kaydedildi. Ordunun ayrıca Meşkil'de bir sahra hastanesi kurduğu belirtildi.

Yetkililerden Seyyid Mürid Şah, Pakistan ile İran sınırı arasında çok geniş bir alanı kaplayan bölgede 3 bin kadar evin yıkıldığını ya da ağır hasar gördüğünü, 19 bin kişinin evsiz kaldığını ve  mağdurların ağaçların altına sığındıklarını söyledi.

EN FAZLA GIDA VE ÇADIRA İHTİYAÇ VAR

Ülkenin en geri kalmış ve arazisinin tamamı çöl olan bölgeye şimdiye kadar sivil yardım kuruluşlarının ulaşamadığı, Belucistan eyaletinin başkenti Ketta'dan 20 kamyon dolusu yardım malzemesinin yola çıktığı, malzemelerin bu akşam bölgede olmasının beklendiği bildirildi.

Mağdurların en fazla gıda ve çadıra ihtiyacı olduğu kaydedildi.

Öte yandan bölgesel yönetim depremde ölü ve yaralı sayısını güncelledi. Depremde 36 kişinin hayatını kaybettiği, 150 kadar kişinin yaralandığı belirtildi.

Bu arada İslamabad yönetimi uluslararası kuruluşların yardım tekliflerine şimdiye kadar cevap vermedi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.