1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PANKARTLI EYLEM...
PANKARTLI EYLEM...

PANKARTLI EYLEM...

Bazı örgütler, cuma günü Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’ne yürüyerek yapacakları eylem öncesinde Lefkoşa’nın çeşitli bölgelerinde sabah ve öğleden sonra bildiri dağıtıp pankart açıyor.

A+A-

Bazı örgütler, cuma günü Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’ne yürüyerek yapacakları eylem öncesinde Lefkoşa’nın çeşitli bölgelerinde sabah ve öğleden sonra bildiri dağıtıp pankart açıyor. Bu çerçevede bugün öğleden sonra saat 16.00’da Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Baraka Kültür Merkezi ve Komünist Emek Hareketi, Cumhuriyet Meclisi önündeki Şehitler Abidesi’nde pankart açarak bildiri dağıttı.

Eylemde, “Zamlar, yıkım paketleri, göç yasaları, acentaların kısır döngüsü kader değil”, “Emperyalizmin dayattığı ve memurlarının uyguladığı paketler ile zamları ret ediyoruz”, “Zam zam asfalyalarımız atıyor” sloganlı pankartlar açıldı.

Dağıtılan bildiride, “Gelen giden hükümetler hırsızların, soyguncuların, vurguncuların, ganimetçilerin, vergi kaçakçılarının, TC’li şirketlerin, üniversite baronlarının ve partizanlıktan geçinenlerin hükümetleridir.. ..Elektrik zammı bahanedir, Kıbrıslı Türkleri fakirleştirme, asimilasyon, toplumsal varlıklarımıza el koyup ülkemizi kolonileştirme politikaları Ankara hükümetlerinin temel siyasetidir” denildi.

Bildiriye, KTÖS, BASIN-SEN, ÇAĞ-SEN, DAÜ BİR-SEN, TIP-İŞ, BKP, TDP, YKP, KIBRIS TÜRK TAŞERONLAR BİRLİĞİ, BARAKA, DEVRİMCİ KOMÜNİST BİRLİK ve PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ imza koydu.

Eylemciler, cuma günü saat 17.00’de eski KTHY önünde buluşarak Türkiye Büyükelçiliği’ne  yürüyecek.

TAK

Etiketler : , , , , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.