1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PANKARTLI PROTESTO
PANKARTLI PROTESTO

PANKARTLI PROTESTO

Beton şantiye kamyonlarının verdiği rahatsızlığa isyan eden Alsancaklılar, yolu keserek eylem yaptı

A+A-

Alsancak bölgesinde turistik bir otel inşaatı için 6 ay izin alınarak kurulan ancak iki yıldır faaliyette olan beton şantiyesinin huzurlarını kaçırdığı gerekçesiyle yazdıkları pankartlarla yolu kesen bir grup vatandaş şantiyenin kapatılmasını istedi. Şantiyenin çalışması esnasında gürültü ve etrafa toz yağdırması, beton kamyonlarının nakliyesi ile yolların bozularak tahrip olması neticesinde bölge halkı olarak zarar gördüğünü iddia eden bölge sakinleri beton nakliye kamyonlarının yolunu kesti. Pankartlara “Güzel adamızda doğa katliamına son” “Temiz yeşil Kıbrıs geleceğimizdir” “Çevre kirliliğine son” gibi protesto yazıları yazan vatandaşlar daha sonra eylemlerine son verdiler. Konuyla ilgili bazı vatandaşların beton şantiyesinin verdiği rahatsızlık için Ekonomi ve Turizm Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Alsancak Belediyesi ve Girne Kaymakamlığı’na dilekçe verdikleri öğrenildi.

6 AY DEDİLER
Eylem yapan vatandaşlardan Metin Ulukurt bölge sakinleri adına Star Kıbrıs’a şunları söyledi:“Altı aylığına kiralanmış bu vakfı arazisi beton şantiyesi kurularak faaliyetine devam etmektedir. Bu iki yıl içerisinde de çevreyi kirleterek burada yaşayan insanlara zarar vermekteler. Buraya yakın mesafelerde beton şantiyeleri varken neden burayı altı aylığına kiralayıp iki yıldır faaliyet yapıyorlar anlayamıyoruz.

DIŞARIYA DA BETON SATIYOR
“Aynı zamanda bu beton şantiyesi yalnız buraya beton sağlamak için kurulmuş ve bu amaçla izin almışken, dışarıya da beton satarak rant sağlamaktadır ve sözleşmeye aykırı davranmaktadır. Dışarıya da beton sattığı için buraya gelip giden kamyon sayıda dolayısıyla artmıştır.Eğer çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak istiyorsak bu gibi gizli rant çeviren şirketlerin önünde durmamız gerekmektedir. Kimseden korkumuz yok biz çevre için buradayız. Burası vakıf arazisidir ve altı aylığına kiralamışlardır. Bu çevredeki ağaçlar bu şantiyeden çıkan çimento tozlarıyla adeta küle dönmüşlerdir. Artık buna bir son demenin zamanı gelmiştir, tüm duyarlı insanları bize destek vermeye çağırıyoruz. Ayrıca belediye, kaymakamlık gibi yetkilileri de göreve çağırıyoruz.”

İZNİ BİTTİ
Konu hakkında yapılan araştırma sonucunda ilgili beton şantiye firmasının Girne Kaymakamlığı’ndan aldığı izin süresinin dolduğu ve yenilenmediği öğrenildi. Yenilenmediği için şu anda kaçak duruma düşen firma hakkında Girne Kaymakamlığı’nın takibat başlattığı ve ilgili firmaya uyarı yazısı gönderdiği öğrenildi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.