1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''PARA ALMADIM''
''PARA ALMADIM''

''PARA ALMADIM''

Rum mezarlığında fotoğrafları çekilen 17 yaşındaki manken;

A+A-

Girne’deki Rum Ortodoks mezarlığındaki fotoğraf çekimlerinde başrol oynayan 17 yaşındaki manken T. Ö., bunu herhangi bir saygısızlık amacıyla yapmadıklarını belirterek “aradan neredeyse bir yıl geçti ve bu kadar uzun süreden sonra tepki verilmesini anlamakta zorlanıyorum” dedi.

T.Ö. mesleğe yeni başladığını, sadece kendisine söylenenleri yaptığını söylerken, yaşananların kendisini üzdüğünü ve özür dilediğini ifade etti.

Henüz lise öğrencisi olan T.Ö.  ‘Süper Model’ ajansta modellik yapıyor.  Mezarlıkta yapılan çekime gösterilen tepkiden dolayı üzgün olduğunu ifade eden T.Ö. “Ben, bana ne dedilerse onu yaptım. O an çekim mezarlıkta diye itiraz etme imkanım yoktu. Mesleğe yeni başlamıştım ve benden ne istendiyse onu yaptım” dedi.

T.Ö. “Mezarlıkta çekim yaparken, saygısızlık yapmak gibi bir düşüncemiz asla yoktu. Üzdüğümüz tüm kesimlerden ben de özür diliyorum” ifadesini kullandı.

“Para almadım”

Mezarlıkta yapılan model çekimi nedeniyle herhangi bir ücret almadığını açıklayan T.Ö., boş alanında çekim yapıldığını ve hiç bir şeye zarar vermediklerini kaydetti.

Çekim yapılan alanın mezarlık olması nedeniyle ilk anda biraz ürktüğünü dile getiren T.Ö. “Hiç bir şeye zarar vermedik, çok dikkatli çalıştık. Zaten oradaki görevliden izin alarak mezarlığa girmiştik. Boş alanda çekim yaptık”  dedi.

Hedefi oyuncu olmak

Geleceğe ilişkin hedefleri hakkında da bilgi veren T.Ö. geçen yıl düzenlenen  Best Model Of North Cyprus yarışmasında ilk ilk beşe girdiğini ve şu an modellik yaptığını anlattı.

Oyuncu olmak istediğini belirten T.Ö. “İstanbul’da bir üniversitede okumak istiyorum . Hedefim oyuncu olmak. İstanbul’da okuyarak bu hedefime ulaşacağıma inanıyorum” diye konuştu.

Erkek model tehdit aldı

u arada, mezarlıktaki model çekimini yapan Bilal Baştemur, çekimde görev alan erkek model E.Ö.’ün, sosyal paylaşım sitesi üzerinden sürekli tehdit aldığını açıkladı.

Baştemur, model olan ve bir otelde çalışan E.Ö’nün ve ailesinin yaşanılanlardan dolayı çok tedirdin olduğunu söyledi.

Din Görevlilerinden tepki

Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır,  mezarlıkta model çekimine tepki gösterdi. Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, Girne’deki Rum Ortodoks mezarlığında model çekimi yapıldığına yönelik haber yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Hem mensubu olduğumuz milletin kültüründe hem de mensubu olduğumuz İslam dininin vaaz ettiği öğretilerde ibadethanelere, dini nitelikli mekanlara saygılı olmak esastır. Milletimizin binlerce yıllık tarihine baktığımızda bu hassasiyetin savaş zamanlarında bile göz ardı edilmediği, insanların maneviyatlarını temsil eden mekanlara saygının ilke edinildiği görülecektir.

Haberden anlaşıldığına göre, yaklaşık bir yıl önce yapıldığı anlaşılan çekimlerin mezarlıkta gerçekleşmiş olması, Hristiyanlığı temsil eden imgelerin gelişigüzel ve saygısızca kullanılması üzücü olmuştur.

Özellikle vurgulamak isterim ki; Camiler, Kiliseler, Mezarlıklar gibi tarihi mekanların bizim öz varlıklarımız olduğuna, acısıyla, tatlısıyla, hüznüyle, sevinciyle hatıralarımızı yaşattığına, aslında bizi biz yapan hemen her şeyin ortak özünün bu mekanlarda saklı olduğuna ve saygıyı kesinlikle hak ettiklerine inanıyor, saygısızca davranışları kimden gelirse gelsin kınıyor, benzer hadiselerin tekrar etmemesi için yetkili makamların gerekli tedbirleri alacağına inanıyorum.”

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.